N Central domination

Ennio Morricone komponuje muziku za LG smartfone

LG Ennio Morricone

LG Electronics (LG) najavio je izdavanje ekskluzivne kolekcije muzičkih tema i ringtonova sa potpisom legendarnog kompozitora filmske muzike Ennio Morricone-a. U pitanju je prva saradnja ove vrste koja će uključivati nove kompozicije, ali i neka od najpoznatijih dela iz fantastičnog Morricone-ovog opusa, uključujući i teme iz filmova „Cinema Paradiso“, „The Mission“ i „Love Affair“.

Kako bi ova fenomenalna muzika bila u skladu sa odgovarajućom impresivnom platformom, inženjeri kompanije LG naporno su radili na usavršavanju audio performansi najnovijih telefona. Ekskluzivna muzička ponuda biće deo standardne ponude LG smart telefona počev od LG Optimus 2X modela, koji će u Evropi premijerno biti predstavljen tokom januara. Korisnici LG smart telefona moći će da uživaju u ukupno 25 Morricone-ovih kompozicija: 15 ringtonova specijalno komponovanih za LG, kao i 10 najpoznatijih tema filmske muzike.

Rođen u Italiji, Morricone je jedan od najuticajnijih i najkreativnijih kompozitora filmske muzike na svetu. Tokom svoje izuzetne karijere komponovao i aranžirao je muziku za više od 500 filmova i TV produkcija.

“Signore Morricone je jedan od najvoljenijih kompozitora svih vremena”, izjavio je dr Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. “Reprodukcija njegovih dela tako visoke jasnoće na Optimus 2X, omogućava smart telefonima da dostignu novi nivo poštovanja od strane korisnika i postanu vodeći uređaji za slušanje muzike u pokretu.”

Pročitajte i:  LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20"

Kompanija LG planira da, kao dodatak kolekciji od 25 muzičkih tema, razvije i paletu aplikacija u vezi sa Morricone-ovim delima, kao što su fotografije i video sadržaji, koji će već početkom sledeće godine biti dostupni za besplatno preuzimanje na adresi: www.lgapplication.com.

Saradnja sa Morricone-om ostvarena je u okviru LG Mobile Signature Sound serije, koja je predstavljena 2006. godine, a započeta je saradnjom sa „The Real Group“, nagrađivanim akapela bendom iz Švedske.

Izvor: LG Electronics

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,