Epic Game Store odobrio podršku za community-mods

Prošle godine, Epic Games je podelio sa svojim korisnicima detaljan plan o funkcijama na kojima radi kako bi poboljšao svoje igre u digitalnoj prodavnici. Jedna od važnijih funkcija bila je podrška za community modove. Sada je konačno postala dostupna, doduše, u beta obliku.

epic games community mods

Rad na novoj funkciji skoro godinu dana

Kompanija Epic Games je objavila na Twiteru da je MechWarrior 5: Mercenaries prvi naslov u Epic Games Store koji uključuje podršku za modifikacije napravljene od strane zajednice. Iako je sve u ranoj fazi, može se očekivati sve veći broj igara koji će dobiti podršku u budućnosti. Alat će omogućiti pregledavanje modova koji su proizveli igrači i programeri. Tako će se automatski instalirati. Kompanija radi na ovom modu još od prošlog leta, a još tada ja najavljeno da bi sve moglo da potraje dok se izgradi.

Pored ekskluziva, igrači koji koriste Epic Games Store neprestano su ih kritikovali zbog manjeg seta funkcija od Steama. Podrška modovima bila je jedna od glavnih. Steam Workshop omogućava lako preuzimanje, instaliranje i upravljanje izmenama. Činjenica je da je ovo jedna od najvećih slabosti Epic Gamesa do sada, koju su rešili da isprave.

Pročitajte i:  Strategije: Google planirao kupovinu kompanije Epic Games

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: