TrendMicro

Epic Games dobija investiciju vrednu 2 milijarde evra

Epic Games je dobio dve velike investicije koje će mu pomoći da unapredi viziju kompanije da izgradi metaverzum i podrži njen kontinuirani rast. Sony i Kirkbi ulažu po milijardu dolara u Epic Games. Finansiranje sada stavlja procenu Epic-a na 31,5 milijardi dolara.

Epic Games dobija investiciju vrednu 2 milijarde evra

Investicija će ubrzati Epic-ov rad na izgradnji metaverzuma

Ovo nije prvi put da Sony ulaže u Epic. 2020. godine Sony je investirao 250 miliona dolara u zamenu za manjinski udeo u Epic-u. Kirkbi takođe ima postojeću vezu sa Epic-om. Samo prošle nedelje, izdavač i The Lego Group najavili su partnerstvo za izgradnju metaverzuma prilagođenog deci, verovatno u nadi da izazovu Minecraft i Roblox. Iz Epic-a navode da će ova investicija ubrzati njihov rad na izgradnji metaverzuma i stvaranju prostora u kojima se igrači mogu zabavljati sa prijateljima.

Takođe, brendovi mogu graditi kreativna iskustva, a kreatori mogu graditi zajednicu i napredovati. Epic je sastavljao metaverzum unutar Fortnite-a tokom poslednjih nekoliko godina. Izgrađen je na uspehu osnovnog režima battle royale uvođenjem desetina crossover skinova, virtuelnih predmeta i plesnih pokreta.

Pročitajte i:  Preuzmite Tomb Raider potpuno besplatno

Nakon finansiranja procena vrednosti Epic-a, iznosi oko 31,5 milijardi dolara. Takođe, tokom poslednjih nekoliko godina Epic gradi poseban metaverzum, (zajednički virtuelni svet) unutar Fortnite-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,