Top50 Glas publike

Epic Games nudi aplikaciju koja slike pretvara u 3D modele

Epic Games je danas objavio RealityScan za iOS. Besplatna aplikacija, koja je ranije bila dostupna u zatvorenoj beta verziji, omogućava svakome da svojim telefonom skenira objekte iz stvarnog sveta i pretvori ih u 3D modele visoke vernosti.

Epic Games nudi aplikaciju koja slike pretvara u 3D modele

RealityScan stiže na Android uređaje krajem godine

RealityScan kombinuje 2D slike kako bi napravio besprekorne 3D elemente za igre i druga virtuelna okruženja. Ideja je da se omogući programerima igara i drugim kreativcima da skeniraju objekte iz stvarnog sveta u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu za svoje projekte.

Proces skeniranja počinje prijavljivanjem na vaš Epic Games nalog i snimanjem najmanje 20 fotografija objekta sa svih strana. Dok pomerate telefon, mapa kvaliteta u realnom vremenu pokazuje koliko ste je dobro pokrili: zelena označava dobro pokrivena područja, žuta bi mogla da iskoristi više pažnje, a crvenoj je potrebno najviše dodatnih fotografija. Aplikacija otprema i automatski poravnava slike u cloud-u dok snimate fotografije.

Proces najbolje funkcioniše sa jednostavnim predmetima snimljenim pri ravnomernom, indirektnom osvetljenju. Takođe se čini da najbolje funkcioniše sa većim objektima. Kada budete zadovoljni snimkom, možete da ga izvezete u Sketchfab, gde možete da je koristite za 3D, virtuelnu realnost i projekte proširene stvarnosti. RealityScan je dostupan za iOS i iPadOS u App Store-u. Ranije ove godine, Epic je rekao da će verzija za Android stići kasnije tokom godine.

Pročitajte i:  Epic poklanja: Pucnjava bez dinara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *