BIZIT Seminar

Epic potrošio milione na besplatne igre

Iz Epic games je pre nekoliko dana stiglo saopštenje da se sa poklanjanjem igara nastavlja i tokom 2023. godine, što znači da će ljubitelji i dalje svake nedelje dobijati naslov ili dva, naravno potpuno besplatno.

PCPress.rs Image

Otkad je krajem 2018. otvoren Epic Games Store, kompanija je korisnicima poklonila igre čija se ukupna vrednost meri u milionima dolara. Cilj je bio da se privuku novi ljubitelji video igara. Do juna 2019. godine nova besplatna igra se nudila na svake dve nedelje, da bi se akcija onda pretvorila u nedeljno darivanje. Jednom mesečno se radi o nekom velikom naslovu, dok su ostale igre obično manje, takozvani „skriveni dragulji“ koje tokom akcije postaju vidljivije.

Ističe se da od početka 2023. godine velike igre nisu bile deo akcije, ali se obećavaju neka krupna iznenađenja. U izveštaju stoji da svi dobijaju – igrači besplatne igre, developeri veću prodaju, budući da se nakon svakog poklona beleži rast, kako u Epic prodavnici, tako i na platformi Steam (developeri od kompanije Epic dobijaju i nadoknadu za igru koja se poklanja, tako da svakako zarađuju).

Pročitajte i:  Steam: Zimski popusti u toku, rasprodaja traje

Epic usput raste – u 2022. godini je zabeležen skok u broju dnevnih korisnika, pa se popeo na 34,3 miliona (2021. je bilo 31, 1 milion), dok se broj mesečnih popeo na 68 miliona (sa 62 miliona iz 2021. godine).

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *