Epizoda serije House snimljena fotoaparatom

Snimanje serije House DSLR aparatom Canon 5D Mark II
Snimanje serije House DSLR aparatom Canon 5D Mark II

Poslednja epizoda šeste sezone popularne TV serije House u potpunosti je snimljena fotoaparatom Canon 5D Mark II.

Ovo je prvi put da se neka popularna TV serija snima DSLR fotoaparatom. Greg Yaitanes, režiser serije House, kaže da je jedan od najbitnijih razloga za korišćenje fotoaparata taj što im omogućava da imaju pliću dubinsku oštrinu a to daje “bogatiju” sliku i lica glumaca dolaze u prvi plan. Rekao je i da je zgodno to što fotoaparat može da se koristi u manje pristupačnom prostoru.

Za snimanje su korišćeni svi Canonovi normalci i dva zum objektiva, 24-70 i 70-200 mm. Zvuk je sniman posebno i dodat kasnije u montaži. Na pitanje na njegovoj Twitter strani da li su menjali svoje uobičajene postavke zbog toga što sada rade sa fotaparatom Yaitanes kaže: “Menjali smo neke stvari. Fokus je bio problematičan sa ovim objektivima ali se sve veći broj ‘sine’ objektiva pravi baš dok mi sada pričamo”.

Dodao je i da mu se veoma dopao kvalitet snimaka sa DSLR-a i da oseća da su kamere koje mogu dati takav izgled budućnost.

Serija House je medicinska drama koja je 2008. godine emitovana u 66 zemalja i sa gledanošću od preko 80 miliona bila je najgledanija na planeti. Ova epizoda će se u Americi emitovati 17. maja na Fox televiziji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,