BIZIT 2022

Epson – znači displej

Kada birate displej za vaše poslovanje, postoji mnogo toga što treba uzeti u obzir. Jedno od prvih pitanja koje vam možda padne na pamet jeste: „Da li mi treba all‑in‑one projektorsko rešenje, tabla za pisanje ili flat panel ekran?“.

PCPress.rs Image
EB‑G7800

Optimalan kvalitet prikaza i jasna vidljivost ključne su karakteristike koje vam pomažu da na sastancima izvučete maksimum iz sadržaja koji prikazujete. Jedna od ključnih prednosti Epson‑ovih projektora leži u tome što nude veličinu prikaza koju je moguće prilagođavati prostorijama svih veličina.

U salama za sastanke velikih dimenzija optimalna razdaljina za gledanje sadržaja ide od tri do 11 metara. U takvim salama, tipična veličina prikaza trebalo bi da bude od 100 do 500 inča. Takva postavka idealna je za prezentacije, tabele, predstavljanje Web sajtova i deljenje informacija. S druge strane, u salama za sastanke srednjih dimenzija tipična dimenzija prikaza kreće se od 65 do 200 inča, dok je optimalna razdaljina za gledanje dva do tri metra.

Sastanci u takvim salama obično podrazumevaju saradnju prisutnih, pa su mogućnosti koje pariraju interaktivnosti desktop računara i kontrolisanje sadržaja putem daljinskog upravljača od ključnog značaja. Na kraju, u sobama za obuku i manjim salama za sastanke, veličina prikaza koju želite ide se od 30 do 65 inča. Za praćenje sadržaja sa udaljenosti od jednog ili dva metra i prezentacije za jednu ili nekoliko osoba, veličina prikaza u ovom opsegu biće idealan izbor. Odabir prave veličine prikaza ne utiče samo na kvalitet i uspešnost sastanaka već treba paziti i na standarde zdravlja i bezbednosti. Budući da Epson projektori nude mogućnost prilagođavanja veličine prikaza svim tipovima prostorija, znatno su bolje rešenje od flat panel ekrana.

Pročitajte i:  Epson skeneri dobili su priznanje u vidu sedam DataLab nagrada

3LCD rešenje

Epson instalacioni projektori izvanredno su rešenje za sve potrebe prezentovanja koje možete imati u svom poslovanju. Kvalitet prikaza Epson projektora garantovan je 3LCD tehnologijom koja se stara da prikaz boja bude do tri puta svetliji od konkurentskih modela. Ova tehnologija omogućava da snaga izlaza belog svetla i svetla u boji budu jednake, pa nema gubljenja kvaliteta u prikazu. Za razliku od gledanja u flat panel ekran, pri gledanju u projekciju sa Epson projektora ne javlja se pikselizacija do koje dolazi kada se u ekran gleda izbliza tokom dužeg perioda. Pikselizacija može da dovede do zamaranja oka, pa su projektori bolje rešenje za očuvanje zdravlja vašeg organa vida.

PCPress.rs Image
EB‑L1405U

Epson‑ova L1000 serija projektora uključuje prvi WUXGA 3LCD laserski model na svetu sa 12.000 lm (EB‑L1500U/EB‑L1500U). Serija L1000 obuhvata uređaje EB‑L1100U, EB‑L1105U, EB‑L1200U, EB‑L1300U, EB‑L1405U, EB‑L1500U, EB‑L1505U i EB‑L25000U. Ovom serijom možete postići fascinantne prikaze u raznim prostorijama i situacijama. Budući da su veoma pouzdani (20.000 časova rada lampe i 30.000 časova rada filtera), ovi projektori ne zahtevaju skoro nikakve intervencije. Ovu seriju odlikuje snaga izlaza belog svetla i svetla u boji od 6.000 i 12.000 lm. Široka primena ovih projektora ogleda se u činjenici da ih možete koristiti na platnima od 50 do 300 inča.

PCPress.rs Image
EB‑L300U

Serija Epson‑ovih projektora EB‑5500 nudi rešenje za manje prostorije u korporativnom i prosvetnom okruženju. S projektorima EB‑5510, EB‑5520W i EB‑5530U možete birati između rezolucija do WUXGA rezolucije, a podešavanje i korišćenje veoma su jednostavni. Među brojnim mogućnostima, ističu se podela ekrana i daljinsko upravljanje. Snaga izlaza belog i svetla u boji na ovim modelima je 5.500 lm. Veličina prikaza kod ovih projektora kreće se od 30 do 300 inča, što ih čini idealnim za manje prostorije.

Pročitajte i:  Epson: Proizvodnja i brending pod istim krovom

Za zahtevnije

Za zahtevnije korisnike, tu je EB‑Z10000U serija s projektorima EB‑Z9800W, EB‑Z11000W, EB‑Z11005, EB‑Z11000, EB‑Z10005U i EB‑Z10000U koji ispunjavaju najzahtevnije uslove projekcija. Ovi projektori donose izuzetnu snagu kombinacijom kvaliteta, izborom modela i velikim opsegom mogućnosti i dodatnih funkcija koje će naći mesto u svakom zahtevnom poslovnom okruženju. S rasponom izlazne snage svetla od 8.200 do 11.000 lumena, predstavljaju idealno rešenje za zahtevnije korisnike. Superiorne mogućnosti ovih projektora omogućiće vam da lako projektujete sadržaj na platnu od 60 do 600 inča.

Kao idealna serija proizvoda za profesionalne korisnike koji svoj sadržaj prezentuju u prostorijama različitih veličina, ističe se Epson‑ova EB‑G7000 serija projektora. Ona obuhvata projektore EB‑G7800, EB‑G7000W, EB‑G7200W, EB‑G7400U, EB‑G7900U i EB‑G7905U koji kombinuju visok kvalitet prikaza i veliki raspon rezolucija tako da ćete moći da prezentujete u bilo kom prostoru. Širok izbor dodatnih objektiva i fleksibilne opcije za instalaciju, uz neprikosnoveni Epson kvalitet, to je ono što ove projektore odvaja od konkurencije. Izlazna snaga svetla na ovim modelima kreće se od 5500 do 8000 lumena, dok su na raspolaganju rezolucije od XGA (1024 × 768 px) do WUXGA (1920 × 1200 px).

Pročitajte i:  Epson: Proizvodnja i brending pod istim krovom

Epson projektore odlikuju brojne dodatne mogućnosti, poput podeljenog ekrana (Split Screen), korišćenja tajmera, podešavanja fokusa i dodatnih karakteristika objektiva i opcije naprednog zumiranja. Modeli serije Z10000U poseduju mogućnost korekcije za zakrivljene površine i uglove zidova, instalacije od 360 stepeni i osvetljene LCD ekrane, a modeli EB‑Z10005U i EB‑Z10000U imaju mogućnost interpolacije frejmova. Uređaji iz serija EB‑Z10000u, EB‑G7000 i EB‑L1000 mogu da projektuju sadržaj i u portretnom režimu.

Lako održavanje

Životni vek lampi ovih projektora propisan je na 20.000 radnih sati, što će obezbediti dug i pouzdan rad. Ovakvo rešenje svakako je pouzdanije od ekrana sa flat panelom jer je rizik od kvarova manji. Jedna od velikih prednosti projektovanog prikaza jeste u tome što, za razliku od flat panel ekrana, garantovano nema odsjaja. Epson projektori automatski detektuju nivo ambijentalnog svetla i prilagođavaju osvetljenost prikaza tako da se sadržaj vidi jasno. Takođe, za razliku od ekranskih rešenja, Epson projektori omogućavaju vam ugao gledanja od punih 180 stepeni pa nećete propustiti nijedan element sadržaja.

Daleko bolji kvalitet, potpuna sloboda s podešavanjima i mogućnostima, kao i široka primena u raznim situacijama i prostorijama, ali i dugoročno povoljna cena, dobar su argument da izaberete projektor za vašu kompaniju. Dobro opremljeni poslovni prostor je investicija, a Epson instalacioni projektori pametan su izbor za dugoročnu investiciju. Uverite se zašto je Epson na samom vrhu kada je reč o projektorima. Uz navedene modele, shodno vašim potrebama, naći ćete dugoročno rešenje koje će unaprediti vaše poslovanje.

www.epson.eu

(Objavljeno u PC#242)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,