BIZIT 2022

Eric Wahlforss napušta SoundCloud

Suosnivač SoundCloud-a, Eric Wahlforss, napušta platformu za strimovanje muzike nakon više od jedne decenije provedene u kompaniji, dok je odnedavno bio u ulozi CPO-a.

PCPress.rs Image

Wahlforss je objavio odluku da se povuče iz svakodnevnih obaveza – i „prelazak u savetodavnu ulogu“ – u postu na društvenim mrežama, pišući: „Nakon više od 11 godina izgradnje naše predivne platforme za umetnike, DJ-eve i audio stvaraoci, došao sam do spoznaje da je sada pravo vreme da napravim pauzu i razmislim o tome šta da stvorim sledeće. Zato sam odlučio da se povučem iz svakodnevnih obaveza u SoundCloud-u, a prelazak na savetodavnu poziciju za kompaniju počinje 1. marta.“

Eric je ranije bio na položaju CTO-a u SoundCloud-u. Međutim, početkom 2017. godine bivši potpredsednik inženjeringa iz Yahoo-a, Artem Fishman, bio je angažovan da preuzme ulogu dok je kompanija pravila niz promena u svojoj rukovodećoj strukturi u pokušaju da promeni fokus i pokrije gubitke koji su 2015. godine bili na 52 miliona dolara dok su prihodi bili samo 22 miliona dolara.

Kasnije iste godine, u avgustu 2017. godine, SoundCloud je otpustio 40% svojih zaposlenih, a ubrzo nakon toga njegov drugi suosnivač, Alex Ljung, objavio je da se povlači – predajući CEO ulogu bivšem CEO-u Vimea, Kerry Trainor, ali je ostao kao predsednik upravnog odbora.

Pročitajte i:  Muzičko odelo: Kad odeća svira

Na sličan način, Wahlforss ne želi da potpuno raskine veze sa kompanijom koju je izgradio, i piše da njegova odluka da se povuče nije bila je „laka“. Iako je takođe istakao prisustvo novog rukovodstva, kaže da oseća da je SoundCloud u „sposobnim rukama“ i da je tim „jači nego ikad“.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,