ASUS Zenbook

TV Connect nagrada za Ericsson LTE Broadcast

Kompanija Ericsson dobila je TV Connect nagradu za svoje rešenje transmisije video sadržaja putem LTE tehnologije (LTE Broadcast).

Photo: Ericsson
Photo: Ericsson

LTE Broadcast rešenje menja način transmisije video sadržaja u mobilnim mrežama i operatorima omogućiti da ponude napredne medija servise koristeći LTE tehnologiju. Koristi tri standarda eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast and Mulitcast Service), HEVC (High Efficiency Video Coding) i MPEG Dash.

Rešenje krajnjem korisniku obezbeđuje najbolje iskustvo tokom gledanja sadržaja, optimizujući spektar prilikom transmisije tako da se koristi samo jedan data stream. To omogućuje neograničenom broju korisnika, koji se nalaze u opsegu transmisije, da se povežu i preuzmu video sadržaj. Krajnji korisnik jedino mora da poseduje mobilni uređaj, koji podržava LTE, kao i odgovarajuću aplikaciju.

Ovo rešenje može se primeniti u različitim situacijama, a svoj pun potencijal pokazaće na urbanim lokacijama na kojima se nalazi veliki broj korisnika, koji istovremeno žele da gledaju sadržaj.

U saradnji sa nemačkim Vodafonom, Qualcommom i Samsungom, Ericsson je uživo testirao svoje LTE Broadcast rešenje na stadionu, u februaru ovde godine, na kojem je odigrana utakmica između bundesligaša Borusije Mehengladbah i Hofenhajma.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

 

Facebook komentari:

Tagovi: , ,