BIZIT 2022

Ericsson i Connected Society

3710_hi Prema predviđanjima kompanije Ericsson, do 2020. godine će čak 50 milijardi uređaja biti povezano u globalnu mrežu. U bliskoj budućnosti i dalje će bežično komunicirati računari i mobilni telefoni, ali i frižideri i pegle, automobili, klima uređaji, trafo-stanice… Kraće rečeno, sve što ima koristi od povezivanja, biće povezano. Filozofija „povezanog društva“ (Connected Society) kao i demonstracija tehnike koja treba da omogući ovakvu budućnost predstavljena je novinarima na Ericssonovom medijskom brifingu koji je održan polovinom septembra u Stokholmu.

Prema istraživanjima ove kompanije, preko 50% vlasnika smartfona u regionu Južne Evrope dan započinje sa telefonom u rukama, još pre nego što i ustane iz kreveta. Korenite promene ponašanja korisnika koji zahtevaju povezanost uvek i svuda utiru put za nove tehnologije od kojih je najznačajnija četvrta generacija mobilnog broadbanda (LTE). Novinarima su u Ericssonovoj laboratoriji demonstrirane i mogućnosti naslednika ove tehnologije po imenu LTE Advanced, koja (pod idealnim uslovima) postiže brzine veće od 1 Gbit/s.

Predstavnicima medija je takođe predstavljena studija slučaja operatera po imenu TDC koji je nedavno u Danskoj podigao LTE mrežu. Poređenja radi, mesečna pretplata za LTE paket od 25GB saobraćaja sa brzinom od 80 Mbit/s u downlinku i 20 Mbit/s u uplinku kod ovog operatera iznosi oko 60 evra.

Pročitajte i:  Ericsson, Qualcomm i Thales proširuju 5G okvire

Izvor: Ericsson

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,