Ericsson i Facebook olakšavaju rad programerima

Na otvaranju MWC sajma u Barseloni, kompanije Ericsson i Facebook objavile su da su započele zajednički rad na projektu kreiranja „laboratorije za inovacije“, koja će biti podrška Internet.org inicijaviti. Ova laboratorija će biti test okruženje za optimizaciju aplikacija, mobilnih mreža, uređaja i servisa.

internet.orgOčekuje se da će laboratorija biti otvorena u drugoj polovini 2014. godine i da će se nalaziti u Facebookovom Menlo Park kampusu. Jedan od njenih glavnih zadataka biće da omogući internet pristup svim ljudima širom planete, što je i cilj Internet.org inicijavite i kompanija koje su okupljene oko nje.

Okosnica laboratorije biće Ericssonovi servisi za verifikaciju uređaja i aplikacija (Device and Application Verification service), kao i ekspertiza kompanije kao lidera u segmentu mobilnih mreža. Ericsson će Facebooku i programerima omogućiti da simuliraju različita mrežna okruženja, koja se nalaze širom sveta, i na taj način pravovremeno kreiraju i testiraju aplikacije i servise za mobilne uređaje. Laboratorija će na jednom mestu omogućiti testiranje i optimizaciju, kao i rešavanje kompleksnih problema na koje nailaze programeri radeći u različitim mrežnim okruženjima (2G, 3G, 4G, WiFi), operativnim sistemima i uređajima.

Pročitajte i:  WhatsApp kažnjen zbog deljenja ličnih podataka korisnika sa Facebook-om

Ericssonovi servisi za verifikaciju uređaja i aplikacija su integralni deo vizije Umreženog društva, u kojem će svi uređaji, koji imaju potrebu za konekcijom, biti povezani.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,