BIZIT 2022

Ericsson i Vip mobile potpisali petogodišnji ugovor

Kompanija Vip mobile odabrala Erikson za pružanje eksternih usluga upravljanja mrežom.. Pomenute kompanije potpisale su petogodišnji ugovor, koji obuhvata upravljanje Vipovom mobilnom mrežom u Srbiji.

ericsson_hq_8_lr
Photo: Ericsson

Ugovor obuhvata usluge održavanja na terenu za pristupnu opremu i infrastrukturu u koje će biti uključeno i 20 zaposlenih iz kompanije Vip.

„Tražili smo pouzdanog i profesionalnog partnera u segmentu eksternih usluga upravljanja i sa velikim zadovoljstvom, najavljujemo naše partnerstvo sa kompanijom Erikson.

Verujemo da će ovaj ugovor obezbediti još efikasnije integrisano upravljanje našim mrežama i uslugama.

Takođe, Eriksonov regionalni tim biće pojačan sa 20 vrhunskih terenskih inženjera koji su, tokom poslednjih godina, razvijali svoje profesionalne veštine u Vip mobile“, rekao je Dejan Kastelic, direktor Vip mobile.

Valter Di Avino, direktor sektora za upravljanje uslugama kompanije Erikson istakao je da je ovo je prvi ugovor na polju eksternih usluga upravljanja za Erikson u Srbiji, ali u isto vreme i proširenje partnerstva sa Telekom Austrija Grupom, započetog u 2012. godini.

“Ponosni smo na proširenje ovog partnerstva na druge zemlje kroz multi-country pristup i obezbedićemo da mreže u Grupi rade na najvišem nivou“, rekao je on.

Pročitajte i:  Ericsson, Qualcomm i Thales proširuju 5G okvire

Globalno, Erikson je potpisao više od 300 ugovora na polju eksternih usluga upravljanja u više od 100 zemalja, a eksterno upravlja mrežama operatora koji opslužuju više od 950 miliona pretplatnika širom sveta.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,