ASUS ROG Flow

Ericsson inovacije na CES-u

Kompanija Ericsson je učestvovala na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu od 6. do 9. januara 2016. godine, gde je predstavila svoja najnovija dostignuća. Izložbeni štand kompanije Ericsson je predstavio Umreženo društvo iz perspektive krajnjeg korisnika, u kome je povezanost početna tačka ka novim načinima za inovacije, saradnju i druženje. Predstavljene inovacije bave se životom u umreženom svetu budućnosti, a takođe je tu bilo i demonstracija koje pokazuju kako 5G i Internet stvari (IoT) osnažuju ljude, revolucionizuju celu industriju i transformišu Umreženo društvo. IoT ubrzano postaje veoma važan faktor transformacija jer spaja fizički i digitalni svet. Najnoviji izveštaj Ericsson Mobility report pokazuje da će do 2021. godine u svetu biti 28 milijardi umreženih uređaja, a više od polovine njih ostvarivaće M2M i IoT konekciju.

Resenje User IoT Data Analytics kompanije Ericsson

Jedna od inovacija koja je predstavljena je Smart Cities Alliance (Alijansa za pametne gradove), mreža na kojoj kompanija Ericsson sarađuje sa kompanijom AT&T i koja za cilj ima da pomaže gradovima da bolje usluže svoje građane. Ona će biti implementirana u nekoliko američkih gradova, a članice ove mreže i lokalni univerziteti sarađivaće na stvaranju okruženja pametnih gradova pod nazivom „gradovi u centru pažnje“.

Pročitajte i:  LG počeo sa prodajom Gram laptopova

Još jedna novina koja potiče iz partnerstva kompanija Ericsson i AT&T je Wi-Fi Landing Page, novo rešenje za Wi-Fi mrežu u vozilima namenjeno najpoznatijim proizvođačima automobila. Ovo rešenje vozačima pruža mogućnost da aktiviraju besplatnu probnu verziju Wi-Fi mrežne tačke, da kupe paket podataka i da upravljaju svojim Wi-Fi nalogom iz sopstvenog vozila, što je značajan napredak za čitavu industriju, posebno imajući u vidu da je nedavno istraživanje stavova potrošača pokazalo da tri od četiri ispitanika smatra da će im usluge umrežavanja automobila biti značajan faktor prilikom donošenja odluke o kupovini narednog automobila.

Rešenje koje će se naći u komercijalnoj upotrebi od drugog kvartala 2016. godine je Smart Metering as a Service (Usluga pametnih brojila), usluga autsorsinga kompletnog poslovnog procesa koja se oslanja na iskustvo kompanije Ericsson u upravljanju više od 42 miliona pametnih brojila širom sveta. Ovo rešenje provajderima obezbeđuje niže troškove, pojednostavljenje usluge i njen pobošljan kvalitet, dok će potrošači imati koristi od pouzdanijih usluga, tačnije naplate i mogućnosti da kontrolišu potrošnju.Usluga Pametno brojilo

Pročitajte i:  Hakeri: Napad na kamere kompanije Tesla

Nakon što je u septembru najavljen softver koji će ubrzati implementaciju IoT mreže, kompanija Ericsson predstavlja Networks Software 17A for Massive IoT, koji će podržavati milione IoT uređaja u samo jednoj cell lokaciji, što istovremeno osigurava smanjenje troškova modula od 90%, vek trajanja baterije duži od 10 godina i sedmostruko poboljšanje pokrivenosti ćelije.

U današnjem povezanom svetu, podaci su vredno sredstvo za kompanije širom sveta koje im pomaže da bolje razumeju navike i stvarne potrebe potrošača i da poboljšaju svoje proizvode. Polazeći od te činjenice, kompanija Ericsson je predstavila User & IoT Data Analytics rešenje za mobilne operatore, koje će im pomoći da unaprede internu efikasnost u upravljanju podacima pretplatnika i IoT uređaja dok istražuju nove mogućnosti za primenu IoT mreže.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,