Zebra

Ericsson nagrađuje studente programere za razvoj aplikacija

Kompanija Ericsson (NASDAQ:ERIC) organizuje takmičenje u razvoju aplikacija za studente programere u Evropi i Kini. Ovo takmičenje je odlična prilika za studente programere da se oprobaju u svetu telekomunikacija i dobiju šansu da osvoje glavnu nagradu u iznosu od 20.000 EUR.  

Zainteresovani studenti treba da sa prijateljima oforme timove sačinjene od 2 do 4 člana i prijave ih za takmičenje do 31.januara 2010. Svaki tim pronalazi kontakt za podršku i konsultacije u okviru neke kompanije, a zatim osmišljava ideju koja se odnosi barem na jednu od kategorija iz teme „Svakodnevni život: održiv – društven – zabavan“.

Takmičenje se odvija u dve faze. Prva faza se završava nominacijom četrnaest prvih timova koji će kao nagradu dobiti mobilne telefone. Tokom finalne faze, najbolja tri tima osvajaju novčane nagrade od 20.000, 15.000 i 10.000 EUR koje će im biti dodeljene na svečanoj dodeli Ericsson nagrada za najbolje aplikacije u junu 2010.

Najbolje timove će izabrati specijalni žiri, sačinjen od tima stručnjaka iz različitih kompanija,  koji će ocenjivati aplikacije – radne prototipove – na osnovu unapred određenih kriterijuma, a zatim ih izložiti u izložbenom prostoru Ericssonovih laboratorija radi testiranja beta verzije. Pobedničke aplikacije mogu da postanu i komercijalne ukoliko uspešni timovi, zajedno sa malim ili srednjim preduzećem sa kojim su dogovorili saradnju, uspeju da lansiraju komercijalne aplikacije.

Pročitajte i:  Robot koji podučava i poslužuje pivo

Sve potrebne informacije i registracija dostupni su na sajtu www.EricssonApplicationAwards.com

Izvor: Ericsson

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,