Ericsson postavio Mari Larž za novu direktorku za jugoistočnu Evropu

Počevši od 1. aprila, Mari Larž će biti zadužena za poslovne operacije kompanije Ericsson u Albaniji, Bugarskoj, Kipru, Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, Moldaviji, Makedoniji, Malti i Rumuniji. Ona ima više od 25 godina iskustva u radu u telekomunikacionoj industriji, od čega je više od 10 godina u oblasti upravljanja prodajom i rada sa klijentima

Mari

Kompanija Ericsson je postavila Mari Larž za direktorku sektora za rad sa klijentima za jugoistočnu Evropu u okviru Mediteranskog regiona, a postavljenje je stupilo na snagu 1. aprila.

„Uzbuđena sam što ću voditi poslovanje kompanije Ericsson na ovako dinamičnim tržištima gde su odnosi sa klijentima dugotrajni i snažni. Svi naši klijenti trenutno pokušavaju da iskoriste prilike koje pruža rastući obim data saobraćaja, dok istovremeno prolaze kroz digitalnu transformaciju. Pobrinuću se da mi zadovoljimo te potrebe bolje od bilo koga drugog na tržištu,“ rekla je Mari Larž.

Ona će biti član regionalnog tima lidera i odgovaraće direktoru Mediteranskog regiona, Nunciu Mirtilu. Laržova, čije će sedište biti u Bukureštu, prva je žena direktor sektora za rad sa klijentima u regionu.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

Pre dolaska na ovu poziciju, ona je bila menadžer za odnose sa ključnim klijentima, zadužena za rad sa kompanijom Safaricom u regionu subsaharske Afrike. Laržova ima više od 25 godina iskustva od kojih je 17 provela u kompaniji Ericsson na različitim liderskim pozicijama u Irskoj, Švedskoj i Keniji.

Mari aktivno podržava sve značajnije žensko liderstvo. Osnovala je Žensku mrežu kompanije Ericsson u Keniji 2014. godine, a pre toga je učestvovala u osnivanju iste mreže u Irskoj. Laržova je takođe uključena i u društveno odgovorne projekte, poput Technology for Good („tehnologija u dobre svrhe“) i inicijativu Connect to Learn, kroz koju se podržava obrazovanje marginalizovanih grupa devojčica u Keniji.

Mari je diplomirala poslovne studije na Univerzitetu u Limeriku u Irskoj, a na novoj poziciji je nasledila Mauricija de Dominicisa.

Izvor: Ericsson

Facebook komentari:

Tagovi: