Ericsson rešenje za televiziju u oblaku

Istraživanje kompanije Ericsson „Media Vision 2020“ predviđa da će do 2020. godine vreme provedeno u gledanju odloženog video sadržaja (time-shift content) biti izjednačeno sa linearnom i televizijom uživo.

Photo: Ericsson
Photo: Ericsson

 

To znači da će emiteri i distributeri video sadržaja moraju da obezbede da njihov sadržaj korisnici mogu da snime i gledaju uživo, u bilo kom trenutku i na bilo kom uređaju. Kao odgovor na ove promene u ponašanju gledanja televizije, Ericsson je predstavio svoje cloud DVR rešenje, napredno korisničko rešenje koje pokreće Ericssonova platforma za skladištenje i obradu videa (Video Storage and Processing Platform).

Ericssonova nova platforma pruža jedinstvenu infrastrukturu, koja omogućava prelaz i zamenu starih TV rešenja novim uslugama baziranim na cloud servisima, navodi se u zvaničnom saopštenju ove kompanije.

Nova platforma omogućava smanjenje troškova i složenost sistema, koji se nalaze u domovima korisnika. Donosi znatno manje set-top-box uređaje, a istovremeno pruža korisnicima video sadržaj na zahtev i pristup TV sadržaju na bilo kom mestu.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Održana VMworld 2021 manifestacija

Tagovi: , , ,