Ericsson: Trećina ispitanika koristi mobilni internet više od 6 sati dnevno

Kompanija Ericsson Srbija i Elektrotehnički fakultet u Beogradu sproveli su istraživanje na temu „Umreženo društvo”, koja je pokazalo da je razvoj mobilnih tehnologija i njihova efikasnija upotreba pozitivno utiču na ekonomski napredak države.

Photo: Ericsson
Photo: Ericsson

Više od jedne trećine ispitanika, reklo je da internet koristi svakodnevno između dva i četiri sata, a skoro 25% njih više od šest sati dnevno. Najčešće su onlajn kod kuće i na poslu, dok 33% anketiranih kaže da koristi mobilni internet u prevozu, navodi se u saopštenju kompanije Ericsson objavljenog ovim povodom.

”Istraživanje, koje smo sproveli zajedno sa Elektrotehničkim fakultetom, pokazalo je na koje načine će mobilne tehnologije i servisi pomoći građanima da unaprede svoje obrazovanje, poslovanje i same živote. Ericsson je niz godina aktivan na ovom polju i jedan je od lidera i pokretača razvoja novih mobilnih i telekomunikacionih tehnologija, kao i servisa i usluga od kojih koristi imaju kako samo društvo tako i pojedinci”, istakla je Milena Matić, menadžerka kompanije Ericsson za marketing, strategiju i komunikacije.

Deo istraživanja bio je posvećen uticaju mobilnih tehnologija na razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema u Srbiji. Gotovo 90 odsto ispitanika je istaklo da želi mogućnost zakazivanja pregleda putem interneta ili mobilne aplikacije. Takođe, 70 odsto njih smatra da će efikasnija upotreba ovih tehnologija i servisa omogućiti bolju komunikaciju između zdravstvenih ustanova.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

U segmentu obrazovanja, 77 odsto anketiranih navelo je da, posredstvom mobilnih tehnologija, želi slobodan pristup edukativnim materijalima sa bilo koje lokacije sa minimalnim ili bez tarifiranja pristupa. Takođe, njih 63 odsto, kao prednost mobilnih tehnologija, istaklo je mogućnost povezivanja sa univerzitetima i školama širom sveta.

Istraživanje „Umreženo društvo“ sprovedeno je putem javno dostupne online ankete i u njemu je učestvovalo 1.839 ispitanika iz cele Srbije, starosne dobi od 18 do 65 godina, od kojih čak 57,6 odsto ima visoko obrazovanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,