Ericsson tuži Apple zbog patenta za 5G

Apple je ponovo pred sudom. Ovog puta ponovo je tužen od strane Ericsson-a zbog kršenja patenta 5G.

PCPress.rs Image

Ericsson protiv Apple-a

Ericsson je podneo još jedan set tužbi zbog kršenja patenta protiv Apple. Tužba se odnosi na plaćanje tantijema za korišćenje 5G bežičnih patenata u iPhone uređajima.

Posle sedmogodišnjeg ugovora o licenciranju patenta za telekomunikacije koji je potpisan 2015. godine, Ericsson i Apple sarađuju preko suda. Naime, pred američkim sudom obe kompanije su tužile jedna drugu. Ericsson je pokrenuo nogu u oktobru tvrdeći da Apple nepropisno smanjuje stope tantijema. Dok je Apple u decembru tužio Ericsson da se koristi „taktikom čvrste ruke“ kako bi se obnovila saradnja. Apple je otišao korak dalje i požalio se kako Ericsson zahteva ogromne stope tatijema. Apple je od suda tražio zaštitu i pomoć kako bi se sa švedskom firmom odredila „fer cena“.

Međutim, kako ugovor nije obnovljen Ericsson tuži Apple jer se koristi njihovim patentima a ne isplaćuje nikakave tatijeme. Poznavajući dosadašnje reagovanje Apple na krizne situacije, možemo da očekujemo da će Ericsson doći do svog potraživanje tek kada se vrati za pregovarački sto. Odnosno Ericsson može da očekuje da će se poravnati sa Apple kompanijom tek onda kada pristane na njene uslove.

Pročitajte i:  Spotify, Epic Games dobijaju saveznika u Musku

Izvor: Reuters

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,