Ericsson: Veće brzine Interneta za korisnike prenosivih računara

PCPress.rs Image• Prvi 21 Mb/s širokopojasni modul za mobilne mreže HSPA Evolution, za ugradnju u prenosive računare i druge elektronske uređaje
• Povezuje se sa Internetom za svega par trenutaka iz stanja mirovanja
• Interoperabilan je sa Intel-ovom tehnologijom Anti-Theft verzije 3.0, koja omogućava da se računar daljinski onesposobi u slučaju gubljenja ili krađe, čak i ako operativni sistem nije pokrenut

Kompanija Ericsson predstavlja najnapredniji modul za povezivanje na mobilne širokopojasne mreže koji se ugrađuje u prenosive uređaje. To je prvi modul tog tipa na svetu, koji elektronskim uređajima omogućava da iskoriste velike brzine prenosa u mobilnim mrežama HSPA Evolution. Modul F5521gw je projektovan tako da korisnicima prenosivih računara i tablet uređaja omogući izuzetno brz pristup internetu. On obezbeđuje preuzimanje podataka brzinom do 21 Mb/s i slanje maksimalnom brzinom od 5,76 Mb/s.

Modul F5521gw, predstavljen je na Intel Developer Forumu u San Francisku i obezbeđuje kombinaciju vrhunskih performansi, optimalnu investiciju i malu potrošnju električne energije. On predstavlja jednostavno i efikasno rešenje za proizvođače da u elektronskm uređajima obezbede mobilno bežično povezivanje velikim brzinama.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

Mats Norin, potpredsednik Ericsson-ovog odeljenja Mobile Broadband Modules, kaže: “Nova generacija naših modula omogućava korisnicima da iskuse vrhunski pristup Internetu po pristupačnoj ceni. S obzirom na to da je širom sveta pokrenuto 63 HSPA Evolution mreža i da postoje planovi za pokretanje još 116 mreža, na sve više mesta podaci postaju dostupni po sve većim brzinama. Naš HSPA Evolution modul ističe Ericsson-ovu posvećenost tome da kreira budućnost u kojoj svi uređaji koji mogu imati koristi od povezivanja budu povezani.

F5521gw je zasnovan na platformi koju je razvila kompanija ST-Ericsson, a koja pruža vrhunske performanse uz malu potrošnju energije. Ovaj modul sadrži  integrisanu GPS funkcionalnost kao i funkciju Wake-on Wireless, jedinstvenu za Ericsson. Wake-on Wireless omogućava da uređaj bude povezan na Internet i dok je “uspavan”, zahvaljujući čemu je moguće uređaj aktivirati na daljinu, podesiti automatski prijem informacija, kao i preuzimati podatke u bilo kom trenutku. U kombinaciji sa GPS-om, Wake-on Wireless omogućava obavljanje kompanijskih procesa poput upravjanja uređajima na daljinu, zaštita i praćenjje kretanja uređaja, geografsko ograničavanje i ažuriranje bezbednosne zaštite.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

U saradnji sa Intel-om, Ericsson je modul F5521gw napravio tako da može da radi s najnovijom generacijom Intel-ove tehnologije  Anti-Theft (verzija 3.0) koja pruža proaktivnu zaštitu zahvaljujući isključivanju računara na daljinu slanjem šifrovane tekstualne poruke, čak i kada operativni sistem nije pokrenut. U kobinaciji sa Ericsson-ovom funkcijom Wake-on Wireless i odgovarajućom podrškom za prenosivi računar, izgubljen ili ukraden računar može odmah biti onesposobljen, što skraćuje vreme tokom kojeg može biti zloupotrebljen.

“Saradnja sa Ericsson-om na Intel-ovoj tehhnologji Anti-Theft rezultirala je kreiranjem robusnih  mogućnosti za zaštitu prenosivih računara”, rekao je Anand Pashupathy, generalni direktor Anti-Theft Services, PC Client Services, Intel Corp. “Zahvaljujući direktnoj komunikaciji između novih Ericssonovih modula i hardvera u koji je smešten Intel AT, u mogućnosti smo da preduzećima i korisnicima obezbedimo mogućnost da hitro reaguju kada izgube računar ili im je on ukraden. Vrlo brzo nakon uključivanja, a pre nego što se pokrene operativni sistem, nestali računar se može onesposobiti i/ili locirati. A kada se pronađe,vrlo brzo i lako se može reaktivirati. Sve to funkcioniše putem šifrovanih tekstualnih poruka.”

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

Modul ima i funckiju Quick Connect koja omogućava da se uređaj poveže na Internet za svega nekoliko sekundi nakon “buđenja”, što korisnicima daje osećaj da su stalno povezani.

Ericsson-ov modul F5521gw za povezivanje na mobilne širokopojasne mreže podržava sve značajne operativne sisisteme, kao i operativne sisteme otvorenog koda, a biće dostupan širom sveta u oktobru ove godine.

Izvor: Ericsson

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , ,