ePlaneta

Erik Šmit: Internet će postati neprimetan

Internet će uskoro toliko ući u svaku poru našeg života da će na kraju postati neprimetan, izjavio je izvršni direktor američke kompanije Google, Erik Šmit, na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

IMG_1266

“U jednom trenutku će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni”, rekao je Šmit na zajedničkom panelu sa šefovima Facebooka, Microsofta i Vodafona, koji su pokušali da ublaže strahovanja da će brz tempo tehnološkog napretka uništiti radna mesta.

“Zamislite da ulazite u sobu i započinjete interakciju sa svim stvarima koje se u njoj nalaze. Visoko personalizovani, visoko interaktivni i izuzetno interesan svet se pomalja”, naveo je direktor Googlea, prenosi AFP.

Direktorka zadužena za poslovanja Facebooka , Šeril Sandberg, predočila je da su svi su zabrinuti za radna mesta.

“Sa toliko promena u tehnološkom svetu, transformacija se događa brže nego ikada pre. Tehnološki sektor, međutim, stvara radna mesta ne samo u tehnološkom prostoru već i izvan njega”, navela je Sandberg.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Direktor Googlea Šmit je, takođe, ukazao na statističke podatke prema kojima je svaki tehnološki posao otvorio između pet do sedam radnih mesta u različitim oblastima ekonomije.

“Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti”, zaključio je Šmit.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,