BIZIT 2022

Erik Šmit: Internet će postati neprimetan

Internet će uskoro toliko ući u svaku poru našeg života da će na kraju postati neprimetan, izjavio je izvršni direktor američke kompanije Google, Erik Šmit, na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

IMG_1266

“U jednom trenutku će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni”, rekao je Šmit na zajedničkom panelu sa šefovima Facebooka, Microsofta i Vodafona, koji su pokušali da ublaže strahovanja da će brz tempo tehnološkog napretka uništiti radna mesta.

“Zamislite da ulazite u sobu i započinjete interakciju sa svim stvarima koje se u njoj nalaze. Visoko personalizovani, visoko interaktivni i izuzetno interesan svet se pomalja”, naveo je direktor Googlea, prenosi AFP.

Direktorka zadužena za poslovanja Facebooka , Šeril Sandberg, predočila je da su svi su zabrinuti za radna mesta.

“Sa toliko promena u tehnološkom svetu, transformacija se događa brže nego ikada pre. Tehnološki sektor, međutim, stvara radna mesta ne samo u tehnološkom prostoru već i izvan njega”, navela je Sandberg.

Pročitajte i:  Google počinje da spaja Google Duo i Meet za Android i iOS korisnike

Direktor Googlea Šmit je, takođe, ukazao na statističke podatke prema kojima je svaki tehnološki posao otvorio između pet do sedam radnih mesta u različitim oblastima ekonomije.

“Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti”, zaključio je Šmit.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,