Zebra

ERP koncept kompanije M&I Systems

Savremeni ERP koncept

ERP se pod talasima novih zahteva korisnika i informacionih tehnologija stalno menja, ali takođe „prkosi“ vremenu, nastoji da se žilavo održi u kontekstu postulata „da ERP i posle ERP‑a bude ERP“.Slika
Osnovni moduli ERP‑a će, na neki način, po tvrdnjama mnogih, i dalje zadržati funkciju kičme IIS. Saglasni smo s takvim mišljenjima, ali isto tako i sa argumentovanim tvrdnjama da su prošli dani pristupa ERP sistemu s jednog računara. Sada zaposleni koriste telefone i tablete isto toliko, ako ne i više, koliko desktop ili laptop računare. Ušli smo u postPC eru – Web i mobilna rešenja će prevagnuti.

Smatra se da će u narednih nekolika godina preduzeća brzo prihvatiti mobilni ERP, ne samo za izveštaje i analize nego i za obavljanje ključnih poslovnih procesa i aktivnosti, s bilo kog mesta. Postepeno dolazimo do promene strategije razvoja ERP sistema – usvojen je koncept dva nivoa ERP‑a. Prva novost su sržni moduli kao primarna rešenja, a drugi nivo („red“) je platforma za Web poslovanje i mobile computing. Vendori ERP sistema dvoslojnim ERP rešenjima prave iskorak ka premošćavanju jaza između nezgrapnih konvencionalnih ERP rešenja i agilnih, prilagodljivijih i dobro disperizovanih mobilnih i veoma produktivnih rešenja. Svemu treba dodati cloud rešenja i sve veću potrebu za integracijom mnogih sistema, kojih će uvek biti.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

M&I Systems, Co. Group

Kompanija M&I Systems, Co. Group osnovana je 1991. godine u Novom Sadu i sve do danas beleži stalni rast i poslovni uspeh. M&I Systems je jedna od vodećih grupacija u Srbiji i regionu u oblasti razvoja softverskih proizvoda, implementacije IT i konsultantskih usluga. Strateški je partner mnogim organizacijama u razvoju i implementaciji digitalne poslovne platforme. Poslovna krilatica run better together je opšteprihvaćena u svim uspešnim organizacijama koje žele da uz napredna softverska rešenja unaprede i optimizuju svoje procese, poslovanje, standardizuju procedure, racionalizaciju troškove, osiguraju profit i obezbede konkurentsku prednost na tržištu. Partneri ovog uspešnog preduzeća su svetski poznate IT kompanije: IBM, SAP, Software AG ‑ IDS Scheer, Microstrategy, Tagetik, Entersoft i mnoge druge jednako značajne u IT industriji. Središte kompanije nalazi se u Novom Sadu, a predstavništva u Beogradu i Banja Luci.

Portfolio

M&I Systems, Co. Group zapošljava više od 120 konsultanata, merodavnih IT stručnjaka, nudi rešenja i pruža usluge iz oblasti: ERP (Enterprise resource planning) informacionih sistema, BI (Business intelligence) – sistema poslovnog obaveštavanja, BPM (Business process management) – upravljanja poslovnim procesima, reinženjeringa i optimizacije poslovnih procesa, PPM (Process performance management) – upravljanja performansama poslovnih procesa, CPM (Corporate performance management) – upravljanja korporativnim performansama, SaaS (Software as a Service) – pružanja usluga korišćenja softvera, CRM (Customer relationship management) – sistema za upravljanje odnosima sa klijentima, Mobile application ‑ mobilnih aplikacija za različite platforme (Android, Windows, iPhone), IIS – integracije integrisanih sistema između različitih platformi i sistema, UNIS – univerzitetskog informacionog sistema, Payroll Outsourcing Services ‑ usluga obračuna zarada i drugih primanja, Custom‑made solution ‑ razvoja rešenja prema zahtevu klijenata, Outsourcing ‑ usluga programiranja, ali i bilo šta drugo vredno iz IT sektora.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

www.mi-system.co.rs

(Objavljeno u časopisu PC#221)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,