BIZIT 2022

Error 53: greška koja je Apple koštala 6,6 miliona dolara

Australijski sud doneo je odluku da Apple mora da plati kaznu od 6,6 miliona dolara, a zbog toga što je odbio da popravi iPhone i iPad-ove u koje su tokom prethodnih popravki implementirani delovi drugih proizvođača.

Naime, korisnici su se obratili kompaniji kada su njihovi prepravljeni uređaji počeli da prikazuju Error 53, a nakon softverskog ažuriranja koje je učinilo da uređaji koji imaju delove koje nije proizveo Apple postanu neoperativni. Navodi se da je oštećeno bar 275 korisnika u Australiji, a nakon što im je rečeno da se njihovi uređaji ne kvalifikuju za popravku.

Iz kompanije su objasnili da se pomenuta greška prvi put pojavila nakon sigurnosnih ažuriranja, a koja su imala za cilj da osiguraju da se u okviru uređaja koriste odgovarajući skeneri za otisak prsta. U slučajevima kada je dolazilo do nepoklapanja Touch ID, uključujući i onaj za Apple Pay, bi bio onemogućen da dalje funkcioniše, a kako bi se osigurala bezbednost korisnika. Apple je naknadno objavio način za rešavanje ovog problema.

Pročitajte i:  Jony Ive konačno završava saradnju sa Apple-om

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,