ePlaneta

ESMT- hibridna nastava u budućnosti?

Hibridna nastava, kao obrazovni koncept koji gleda u budućnost, dobija na značaju zbog stalne opasnosti od pandemije. Evropska škola za menadžment i tehnologiju (ESMT) u Berlinu oslanja se na rešenja za interaktivnu vizualizaciju zasnovana na idejama kompanije Sharp NEC Display Solutions. 

PCPress.rs Image

Jaz između nastave na daljinu i nastave licem u lice

ESMT isto kao i drugi univerziteti, suočio sa izazovom pretvaranja učenja licem u lice u učenje na daljinu tokom pandemije. Gledajući u budućnost, trebalo bi biti potpuno moguće kombinovati oba oblika nastave kako bi se svima pružio isti nivo visokokvalitetne nastave. Ovim zahtevima i zahtevom za izuzetno kratkoročno planiranje i fazu implementacije, menadžeri projekata u EMST-u su se obratili PIK AG-u u jesen 2020.

Tri učionice, koje su se razlikovale po strukturi i opremi, trebalo je da dobiju tehničku nadogradnju. Uključujući Audimak koji prima oko 200 ljudi i dve manje sale sa fiksnim sedištima za oko 40 do 80 ljudi.

Ove učionice zahtevale su audio-vizuelno podešavanje koje bi idealno povezalo u isto vreme učesnike u virtuelnom i fizičkom prostoru i omogućilo odgovornima da intuitivno upravljaju sistemom. Pored odgovarajuće audio tehnologije i moćne aplikacije za video telefoniju, sve je takođe zahtevalo pouzdana i robusna rešenja za video prikaz.

Pouzdana saradnja zasnovana na partnerstvu

Bilo je potrebno rešenje za digitalnu tablu da bi se sadržaj predstavio na dinamičan način i fizički prisutnim i povezanim “online” učesnicima. Sve je bilo potrebno neprimetno integrisati u širi koncept audio/video sistema. ESMT, PIK AG i Sharp/NEC blisko su radili na predlaganju rešenja koje bi obezbedilo dobro iskustvo učenja virtuelnim i fizičkim učesnicima i omogućilo aktivno učešće na seminaru.

PCPress.rs Image

Za samo tri meseca, PIK AG je implementirao sveobuhvatni koncept hibridne nastave na ESMT-u. Sa intuitivnim video zidovima i ekranima osetljivim na dodir, Sharp/NEC je pružio prvoklasne vizuelne komponente koje se neprimetno uklapaju u ovaj koncept. PIK AG je impresioniran uslugom koju pružaju stručnjaci iz kompanije Sharp/NEC. Takođe ESMT je takođe potpuno zadovoljan postignutim rezultatima.

Robert Vilke, šef IT-a u ESMT-u kaže: “Zajedno sa PIK-om, implementirali smo naprednu tehnologiju za hibridne događaje koja zadovoljava visoke zahteve naših kupaca, osoblja i nastavnog osoblja.”.

Izvor: Sharp NEC Display

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,