BIZIT 2022

Eta Clock – sprava iz filmova o Harry Potter-u

Eta Clock ima analogni displej, ali i opciju koja pokazuje dokle je stigla tehnologija modernog doba. Naime, ovaj uređaj može u svakom trenutku da vam pokaže gde se nalaze oni koje volite, te kako provode svoje vreme. Iako čovek savremenog doba sve više žudi za privatnošću, koju tehnologija sve češće ograničava, ovaj sat bi mogao da bude koristan u slučajevima kada se brine za nečiju bezbednost, te bi odavao položaj osobe čak i kada se ne javlja na telefon.

PCPress.rs Image

Eta Clock daje informacije u realnom vremenu, te informiše o lokaciji onih o kojima brinete. Pomalo podseća na sprave iz serije filmova o Harry Potter-u, samo što magija nije uključena u njegov rad. Svaka kazaljka predstavlja različitu osobu, a dodeljuje se uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu. U aplikaciju se unesu lokacije koje željene osobe najčešće posećuju, a na osnovu kojih će Eta kasnije određivati njihov položaj. Modularni dizajn dozvoljava dodavanje i uklanjanje kazaljki, te promenu izgleda sata.

Kreatori ovog uređaja ističu da je Eta tehnološki momenat koji korisnike povezuje sa ostatkom sveta, dok ga istovremeno oslobađa neprekidne vezanosti za telefon.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,