ePlaneta

Etihad Airways omogućio Internet i mobilne pozive tokom leta

Etihad Ervejz je danas obeležio značajan događaj uspostavljanjem mobilne i internet veze širom svoje flote od 24 aviona Boing 777, čime je putnicima tokom leta olakšan kontakt sa prijateljima, porodicom i poslom.

Etihad Airways 777-300ER

Samo nekoliko meseci nakon ove prekretnice, celokupna flota od 89 putničkih aviona ove aviokompanije će pružati ovu mogućnost, čime će Etihad Ervejz postati prva aviokompanija u regionu i jedna od retkih u svetu koje nude mobilnu i internet vezu u svim svojim avionima. Flotu letelica Etihad Ervejz čini 28 aviona Erbas A320, 26 aviona A330, 11 aviona A340 i 24 aviona iz porodice Boing 777.

Celokupni paket usluga konekcije tokom leta u ovoj floti uključuje bežični internet, usluge mobilne telefonije i Live TV uslugu. Ove usluge zajedno čine rešenje „Etihad Wi-Fly“, koje je omogućio „Panasonic Avionics Global Communications Suite“, sa „OnAir“ rešenjem za konekciju tokom leta.

Putnici će moći da se koriste širokopojasnim bežičnim internetom na uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i laptopovi, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta pretražuju internet, ažuriraju svoje profile na društvenim mrežama, kupuju poklone, zatraže bolje sedište, promene plan putovanja i još mnogo toga. Mobilna konekcija moguća je takođe preko sopstvenog mobilnog ili pametnih telefona, a omogućava pozive, primaje poziva, slanje i primanje poruka i imejlova, kao i da korišćenje mobilnih servisa za prenos podataka.

Inflight connectivity

Cene paketa za pristup internetu kreću se od 5 dolara i mogu se kupiti kreditnim karticama, PayPal uslugom i nizom drugih pogodnih načina plaćanja. Korišćenje mobilnih telefona naplaćuju mobilni operateri putnika po cenama međunarodnog rominga.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,