BIZIT 2022

EUnet uvodi “Cloud Security” servise

DSC_7238 Početak saradnje između jednog od najstarijih Internet servis provajdera na ovim prostorima kompanije EUnet i vodeće svetske kompanije za "cloud security" sisteme Zscaler ozvaničen je u press sali Beogradske arene.

Kompanija EUnet ima privilegiju da sa Zscaler-om jedina na području Jugoistočne Evrope zvanično započne sa eksploatacijom servisa i ponudi najbolja zaštitna rešenja koja ne iziskuju hardverske i softverske instalacije kod korisnika, što predstavlja jednu od osnovnih prednosti "cloud security" servisa. Na ovaj način EUnet omogućava svim korisnicima, bez obzira čije usluge Internet provajdinga koristili, da na jednostavan i efikasan način upotrebljavaju vrhunske sisteme zaštite uz minimalna ulaganja i troškove, a maksimalan stepen kontrole i upravljanja svog Internet saobraćaja.

Cloud security sistemi predstavljaju budućnost u zaštiti i upravljanju protokom kompanijskih podataka preko Interneta, baziranih na sve većem trendu korišćenja SaaS servisa (Software-as-a-Service), koji smanjuju troškove implementacije i održavanja, povećavaju efikasnost zaštitnih sistema, optimizuju Internet resurse i omogućavaju kompletnu kontrolu pristupa i distribucije kompanijskih podataka ili informacija od značaja.

Reiner Baumann, zamenik direktora Zscalera za Evropu, tom prilikom je izjavio:"S obzirom na to da korisnici ne instaliraju sisteme zaštite na svoje kompjutere i nemaju obavezu da ih održavaju, potreban nam je partner koji će biti spreman na sve izazove koje jedan ovako sofisticiran sistem zahteva. EUnetovi korisnici će na taj način postati deo svetskog najefikasnijeg web i email sigurnosnog sistema u oblaku. Sa bilo kog mesta u svetu moći će sigurno i brzo da koriste Internet i bezbedno pristupaju kompanijskim ili ličnim podacima bez bojazni od gubitka istih, uz minimalne troškove. Usluge Zskalara namenjene su i kompanijama i stanovništvu".

Pročitajte i:  Istraživanja pokazuju da preko 50% tinejdžera koristi internet konstantno

"Ono sto EUnet želi da postigne kroz saradnju sa ZScaler-om je da svojim korisnicima ponudi mnogo fleksibilniju i detaljniju kontrolu stepena sigurnosti i načina eksploatacije njihovih servisa. Da bi ovakav sistem zaštite bio efikasan, neophodno je da on za korisnika bude jeftin, uvek dostupan, potpuno transparentan i jednostavan za korišćenje. Ako pođemo od ovih premisa, rešenje koje nudi ZScaler, zasnovano na "cloud-based" tehnologijama, nameće se kao logičan izbor.", rekao je Milan Miličić, direktor marketinga i prodaje kompanije EUnet.

Izvor: EUnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,