PC Press Studio

eUpis za olakšan upis đaka prvaka u osnovne škole

Upis dece u prvi razred osnovne škole će za decu koja u školu kreću od 1. septembra ove godine biti značajno olakšan. Naime, od ove godine, škole same pribavljaju izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o prebivalištu, što je do sada bila obaveza roditelja novoupisivanih prvaka.

PCPress.rs Image

Istovremeno, kreiran je novi vid elektronske usluge, eUpis. Zahvaljujući njemu, procedura upisa je maksimalno pojednostavljena kada je reč o upisu đaka u prvi razred. Promocija ovog servisa će biti održana u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu danas, 1. aprila. Novi eUpis servis bi trebao da označi kraj redovima i čekanjima za upis đaka prvaka.

Predstavljanju nove elektronske usluge prisustvovaće premijer Srbije, Ana Brnabić, kao i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Tom prilikom, gosti će imati priliku i da posete čas informatike šestog razreda, na kom deca uče programski jezik Python.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,