Evakuisana Apple prodavnica nakon eksplozije iPad baterije

Apple prodavnica u Amsterdamu je evakuisana i privremeno zatvorena nakon što je baterija na iPad uređaju eksplodirala i oslobodila potencijalno opasne supstance. Kako je iCulture naveo, nakon eksplozije Apple-ovi zaposleni su iPad i probušenu bateriju obezbedili i odložili u kontejner sa peskom.

PCPress.rs Image

Srećom, nije bilo prevelikog dima, niti dramatične vatre koja ume da bude prisutna. Prilikom incidenta nije bilo povređenih, međutim tri zaposlena su imala problema sa disanjem nakon čega su zbrinuti prvim dolaskom hitne pomoci.

PCPress.rs ImagePitanje je da li su štetne supstance oslobođene u vazduhu nakon eksplozije ili ne, zbog čega vatrogasne jedinice koje bez obzira na sve uporno rade na tome da uklone svaku štetnu materiju iz vazduha unutar prodavnice.

Kako je Apple započeo ceo iPhone battery replacement program videli smo ili čuli za slične momente nalik ovom, iako nisu direktno povezani. Apple prodavnice u Švajcarskoj i Španiji su evakuisane ove godine nakon sličnih problema sa iPhone uređajima. Kao i ovom prilikom, ni tada zaposleni nisu imali težih povreda, ali je jedan radnik u Apple prodavnici zadobio manje opekotine.

Kao i uvek, ne pokušavajte da zamenite oštećenu bateriju. Zaputite se ka Apple prodavnici ili najbližem ovlaščenom Apple servisu što je pre moguće.

Izvor: iCulture

Facebook komentari:
SBB