BIZIT 23

Evernote dobio veliki redizajn za Android

Glavni redizajn Evernote-a sada se izvodi na Androidu, nakon njegovog dolaska za iPhone, iPad, Windows i MacOS. Najnovija verzija uključuje revidirani uređivač beleški, sa obnovljenom trakom sa alatkama za oblikovanje i pojednostavljenim izborom fontova. Urednik ima konzistentniji, čistiji izgled na različitim uređajima.

evernote

Navigacija konačno jednostavnija

Navigacija bi trebalo da bude jednostavnija zahvaljujući prerađenom meniju na levoj strani ekrana. Funkcija pretraživanja nudi predloge u realnom vremenu, a postoji i dugme za belešku na koje možete dodirnuti da biste brzo otvorili novu tekstualnu belešku. Druga ažuriranja uključuju režim samo za prikaz i dodatne kontrole, poput prebacivanja između svetlog i tamnog režima.
Međutim, za sada u aplikaciji nedostaju neke funkcije, uključujući vidžet Evernote, opciju za višestruki izbor i, neobično, mogućnost deljenja beleške putem e-pošte. Bar za sada, Android verziji aplikacije nedostaje podrška za nezavisne menadžere lozinki i nećete moći da izvezete vizitkarte na listu kontakata na uređaju.

Evernote kaže da će trebati nekoliko nedelja da se ažuriranje pokrene kroz Play prodavnicu, pa možda još uvek nemate pristup. Uređaj će morati da ima najmanje Android 10 da biste mogli da dobijete najnoviju verziju – kompanija radi na tome da ažuriranje učini kompatibilnim sa starijim verzijama OS-a.

Iako je Evernote nekada bio neprikosnoven među aplikacijama za beleške, verovatno je u poslednjih nekoliko godina pao u skladu sa porastom konkurencije. U 2018. godini kompanija je otpustila 54 zaposlena, odnosno 15% svoje radne snage, usred stagniranja. Međutim, postoji šansa da bi lakši za upotrebu, pojednostavljeni redizajn aplikacije mogao da učini aplikaciju Evernote primamljivijom i da privuče veći broj korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: