BIZIT 2022

Evolucija digitalne zaštite

U vreme kada pojedine države izbacuju papirni novac kao sredstvo plaćanja, kriptovalute rastu iz dana u dan, a s njima i broj onih koji bi da zavire u vaš digitalni novčanik. Svako vreme ima svoje bezbednosne pretnje, koje evoluiraju zajedno s tehnologijom. Koliko smo zaista bezbedni i kako da se zaštitimo od sajberkriminalaca? Odgovor smo potražili od Dragana Martinovića, generalnog direktora kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu.

PCPress.rs Image

Razvojem tehnologije, evoluirale su i bezbednosne pretnje.  Koliko su se prioriteti zaštite promenili s vremenom i šta danas ciljaju sajberkriminalci?

Kao što ste već rekli, sajberpretnje znatno su evoluirale u prethodnih 20 godina, pa su se tako menjali i bezbednosni prioriteti. Na primer, pre 20 godina na svakih sat vremena otkrivan je neki novi virus, što znači da su bezbednosni stručnjaci imali dovoljno vremena da se fokusiraju na te viruse i pretnje…

 

Tekst u celini pročitajte u digitalnom izdanju časopisa PC Press koje je ovog meseca potpuno besplatno  na linku http://pc-press.mwtatooine.net/read/pc-press-350/article/evolucija-digitalne-zastite/page/88.html.

Ako koristite pametni telefon besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

https://goo.gl/DbCF5G (Android)

http://apple.co/1Hg4Csr (iOS)

(Objavljeno u PC#249)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,