Plazma

Review: Evolucija u pravom smeru – Logitech MX Anywhere 2S

Logitech suvereno vlada tržištem računarskih periferija, a vlasnike prenosivih računara odavno je navikao na miševe prilagođene svakoj podlozi. Sada se toj galeriji pridružuje MX Anywhere 2S.

PCPress.rs ImageJoš sa VX Nano pre tačno 10 godina, Logitech je odlučno krenuo u pohod na tržište prenosivih računara nudeći savršene bežične saputnike koji će uspešno zameniti neudobni touchpad. VX Nano je u jednom paketu ponudio bežični miš s laserskim senzorom koji koristi univerzalni risiver, ima nekoliko dodatnih tastera i izmenjivi „beskonačni“ (frictionless) točkić. Dve godine kasnije pojavio se MX Anywhere sa Darkfield tehnologijom sposobnom za precizan rad čak i na površinama kao što je staklo. Darkfield tehnologija mogla je da detektuje i mikroneravnine na skoro svim podlogama i omogućavala je da potpuno zaboravite na podlogu na kojoj koristite bežični miš, što je za korisnike prenosivih računara i te kako bitna stavka.

Nakon šest godina, Logitech je 2015. predstavio novu verziju MX Anywhere 2, a sada nam je na test stigao najnoviji model – MX Anywhere 2S. Evolucija je nastavila u pravom smeru, pa novi model ide dobro utabanom stazom, ispravljajući tek poneku krivinu i dodajući još mogućnosti, kako bi dodatno razmazio svoje korisnike.

PCPress.rs ImageMiš je simetričnog oblika pa mu ergonomija nije savršena, ali zato briljira na svim drugim poljima. Kvalitetna plastika, nepravilna prizmatična tekstura odmorišta za palac, blago gumirani tasteri… Na svakom koraku vidi se da Logitech ovaj posao radi već dugo, da je uspešan i da ne namerava uskoro da ga menja. Dizajn omogućava i onima s velikim i onima s malim šakama da udobno smeste dlan ruke na miša, pa vam rad neće biti neprijatan ni nakon višesatnih sesija.

Za osnovu je korišćena proverena, blago unapređena Darkfield tehnologija, pa na bilo kakvu dodatnu podlogu slobodno zaboravite, MX Anywhere 2S stvarno radi onako kako mu ime kaže – Anywhere. Možete birati tip konekcije – Bluetooth i preko bežičnog USB Unifying risivera na 2,4 GHz koji podržava povezivanje više uređaja. Konektovanje putem Bluetooth tehnologije dozvoljava istovremenu vezu s više računara, a zahvaljujući Flow softveru, i neometani prelazak s jednog računara na drugi, bez ikakvih prebacivanja, podešavanja i prekidača – dovoljno je doći do kraja jednog ekrana i nastaviti u tom smeru, a miš će se automatski prebaciti na sledeći ekran.

Zbog svojih karakteristika, odličnog senzora i brzog rada gejmeri će biti zahvalni, a integrisanu bateriju punićete jednom nedeljno ako se igrate svaki dan, ili jednom u mesec dana ili ređe uz uobičajeno svakodnevno korišćenje. MX Anywhere 2S predstavlja savršenog saputnika za svakog korisnika prenosivog računara, a posebno će mu biti zahvalni oni koji su bezuspešno tražili Flow opciju svih ovih godina.

Cena ovog modela reflektuje njegove mogućnosti – 110 evra nije malo za miša, pa će u njemu uživati pre svega oni najzahtevniji.

Logitech MX Anywhere 2S
Konekcija Bluetooth, Unifying risiver (2,4 Ghz)
Senzor Darkfield Laser
Rezolucija Od 400 do 1600 dpi
(u koracima po 200)
Baterija Punjiva Li-Po 500 mAh
(do 2 meseca autonomije)
Broj tastera 7
Točkić Frictionless / standardni
Dodatno Easy Switch tehnologija do 3 uređaja
Boje Crna, bela, plava
Cena 12.690 dinara

www.logitech.com

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,