EXCEL: Popunjavanje više radnih listova

Postupak je sličan i kada želimo da popunimo postojeće identične tabele koje su raspoređene po različitim radnim listovima.Excel saveti

Kliknite na Home ribbon, selektujte polje ili grupu polja, redova ili kolona koje želite da popunjavate, pa onda kliknite na Copy ili upotrebite Ctrl+C prečicu. Postavite se na prvi radni list u koji se umeću izmene, a nakon toga pritisnite i držite taster Ctrl i mišem klikćite na sve tabove s nazivima radnih listova u koje umećete kopije. ExcelBajtoviPopunjavanjeZatim kliknite na polje gde želite da bude početak kopije (njen gornji levi ugao), a onda na komandu Paste (ili koristite prečicu s tastature Ctrl+V). Unesite finalne finije izmene ukoliko ih ima i razgrupišite vezane radne listove, tako što ćete kliknuti na bilo koji neselektovan tab na liniji radnih listova.

Slične teme: Excel saveti: Kako formatirati više radnih listova

Kod ovog postupka novi podaci zamenjuju postojeće na radnim listovima pa vodite računa da ne izgubite nešto što vam je bitno. Zato je pre ove procedure dobro napraviti rezervnu kopiju .XLSX fajla.

Pročitajte i:  Microsoft Excel je predstavio neverovatnu novu funkciju

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,