BIZIT 2022

Excel za Android će uskoro podatke izvlačiti iz slika

Microsoft-ova Excel aplikacija za Android uređaje postala je korisnija uz dodavanje nove funkcije koja će korisnicima omogućiti pretvaranje slika u tabele, najavila je kompanija na ovogodišnjoj Ignite 2018 konferenciji. Zahvaljujući novoj funkciji prepoznavanja slika koja automatski pretvara sliku u potpuno izmenjivu tabelu u Excel-u, Android korisnici neće morati ručno da unose podatke.

PCPress.rs Image

Jednostavno fotografišete ručno nacrtane ili odštampane tabele sa podacima uz pomoć Android telefona, a aplikacija će odraditi sve ostalo za vas. Prema Microsoft-ovim rečima, nova funkcija Insert Data from Picture unutar Excel aplikacije za Android će uskoro biti dostupna. Međutim, morate da budete u Office 365 Insiders programu kako biste dobili novu funkciju kada Microsoft odluči da bude dostupan. Još uvek se ne zna da li će slična funkcija biti napravljena za iOS uređaje ili ne.

PCPress.rs Image

Microsoft je takođe najavio još jednu zanimljivu funkciju na Ignite konferenciji ove nedelje, pod imenom Ideas. Ova funkcija je zapravo „usluga uvida koja radi uz pomoć veštačke inteligencije“, pomoću koje će korisnici prepoznavati trendove i obrasce u skupu podataka, na primer. Kompanija kaže da će uskoro biti dostupna u Excel-u, a takođe će doći i na PowerPoint Online.

Pročitajte i:  DeepMind AI uči fiziku gledajući video snimke koji nemaju smisla

Izvor: AndroidAuthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,