Extreme održao predavanja na Sinergiji 13

Na ovogodišnjoj Sinergiji, kao i svake godine, učestvovala je i kompanije Extreme. Oni su, ovoga puta, održali dva predavanja i to na temu Lovac budućnosti – Microsoft Dynamics CRM Orion i Sharepoint 2013 – real life migracija sa SP 2010 u Victoria grupi.

Sinergija2013-3Microsoft Dynamics CRM Orion je prvo veliko unapređenje ovog rešenja nakon verzije 2011.

Iz Microsofta kažu da su slušali šta korisnici žele, šta im je potrebno od novih alata, a šta je ono što im smeta – i sve to primenili u novoj verziji pod radnim nazivom Orion.

Vizuelni doživljaj novog CRM sistema je drastično izmenjen. Puno je urađeno na tome da izgled prati proces koji korisnik obavlja, da se pojednostave operacije koje se često ponavljaju i da se pruži pregledniji prikaz svega onoga što je korisniku potrebno.

Orion prati i promenu okruženja koje smo sada svi svesni – kanali komunikacije i pravila koja važe u komunikaciji sa korisnicima su se pojavom društvenih mreža značajno promenili. Takođe, i komunikacija unutar firme sada poprima nove dimenzije i traži nove alate koji će omogućiti da zaposleni do pouzdanih informacija o kupcu dođu na jednostavan i brz način.

Pročitajte i:  Office 365 bezbednost i ESET Cloud Office Security

U okviru drugog predavanja bilo je reči o Victoria Group, jednom od vodećih agroindustrijskih kompleksa u Srbiji i regionu i jedna od 500 najuspešnijih kompanija Centralne Evrope sa 10 kompanija članica i preko 1700 zaposlenih.

SharePoint platfoma je u Victoria Group prvi put implementirana 2008. godine, kao mesto za deljenje dokumentacije i važnih vesti, sa prostorom za svaku kompaniju. Nakon toga, 2012. godine implementiran je SharePoint 2010, a uloga SharePointa se proširila, tako da je sada obuhvatao i korporativne i personalne vesti, pitanja i odgovore, adresar, prostor za svaki od sektora, mesto za zabavu.

Predavanje je govorilo o migraciji i prelasku na SharePoint 2013, trenutno aktuelnu verziju, o načinu na koji je izvršen prelazak, koji su resursi angažovani, koje prepreke mogu da se očekuju i kako se rešavaju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,