TrendMicro

Fabio Capocchi novi generalni menadžer Motorole za Evropu

Kompanija Motorola najavila je imenovanje Fabia Capocchia na General Manager for the EMEA Business Group (MBG) poziciju. Na ovoj poziciji, Capocchi će biti zadužen za ubrzavanje rasta za EMEA MBG business nakon izuzetnih rezultata ostvarenih u protekloj godini koji koji su ovaj region učinili ključnim sektorom za Motorolu.

PCPress.rs Image

Motorola je deo Lenovo Intelligent Devices grupe, globalne operacije koju čine PC i pametni uređaji, kao i mobilna biznis grupa. Portfolio proizvoda, rešenja, softvera i servisa obuhvata računare, smartfone, ali i rešenja za proširenu (AR) i virtuelnu realnost (VR).

„Nastavljamo rast vezan za naš mobilni posao u regionu. Motorolini uspesi su izuzetni i doprineli su ostvarivanju odličnih finansijskih rezultata tokom proteklih nekoliko kvartala, i mi ćemo nastaviti da pronalazimo puteve koji će ubrzati naše putovanje. Uveren sam da će Motorola pod vođstvom Fabia nastaviti da pravi naredne korake u postizanju još većeg rasta “, izjavio je Francois Bornibus, Senior Vice President Lenovo i President, LENOVO EMEA.

Capocchi nasleđuje Francoisa LaFlammea koji je vodio EMEA Motorola poslovanje od septembra 2019. godine. LaFlamme ostaje sa kompanijom i fokus će biti njegova globalna uloga kao Motorola Global Chief Marketing Officer and Strategy leader.

Pročitajte i:  Pogledajte kako izgledaju slike koje pravi 200MP kamera Motorole edge 30 ultra
PCPress.rs Image
Fabio Capocchi

Trenutno baziran u Španiji, Capocchi je bio na čelu Lenovo Product and Marketing tima koji je bio ključan u procesu postizanja vodeće pozicije u PC segmentu, kao i ostvarivanju rekordno visokog udela u non-PC segmentima kao što su vizuali i Android tableti.

Svoju karijeru razvijao je u kompanijama kao što su Epson i Asus, gde je bio na nekoliko evropskih pozicija sa ciljem razvoja poslovanja, prodaje i marketinga.

„Motorolino poslovanje konstantno beleži veliki rast i uspeh tokom njene duge istorije. Kako ulazimo u novu fiskalnu godinu, brend je u veoma jakoj poziciji da poveća svoj EMEA tržišni udeo. Siguran sam da možemo da nastavimo da gradimo na ovoj bazi i povećamo uticaj Motorola brenda uz moj odličan tim i odlične stvari koje nas u budućnosti očekuju“, izjavio je Capocchi.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: