TrendMicro

Facebook alatka omogućava igračima da planiraju sopstvene e-sports turnire

Danas, Facebook Gaming pokreće Tournaments, novu funkciju koja omogućava korisnicima da kreiraju, pridružuju se ili prate turnire u virtuelnim igrama.

PCPress.rs Image

Alat nudi sve, od registracije preko određivanja žreba, upravljanja do unosa rezultata. Možete organizovati turnire sa dvostrukim sistemom eliminacije ili takozvane round robin turnire, i najbolje od svega je, to što je otvoreno za svakoga.

Laka i brza organizacija turnira

Facebook kaže da to treba da bude „sve važne stvari na jednom mestu za organizatore turnira.“ Takođe bi trebalo ponuditi bolje otkrivanje učesnicima turnira i pružiti developerima i zajednicama lak način povezivanja. Kreatori mogu da organizuju turnire tokom striminga, a funkcija uključuje nove alate za dobrotvorne svrhe koji omogućavaju kreativcima prikupljanje sredstava za važne stvari.

Servis nije sasvim kompletan, ali Facebook prepoznaje da je gejming jedan od načina na koji ljudi mogu da ostanu povezani tokom pandemije COVID-19, te otvara rani pristup turnirima. Možete ga isprobati počevši od danas na facebook.com/gaming/tournament.

Pročitajte i:  Dan kad su nas pojele lažne vesti

Iako Twitch još uvek dominira na tržištu striminga igara, Facebook Gaming raste. Do kraja prošle godine platforma je imala 8,5% tržišnog udela, a mesečno gledanje je zabeležilo porast od 210% u odnosu na prethodnu godinu. Opcija Tournaments mogla bi da pomogne da se Facebook Gaming malo bolje izdvoji. Kao što The Verge napominje, Twitch i druge striming platforme nemaju ništa slično. Twitch Rivals se približava, ali samo je dostupna po pozivu i usmereni na strimare i profesionalce, a ne na široku publiku.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,