BIZIT 2022

Facebook Creator kao konkurencija platformi YouTube

U poslednjem pokušaju da korisnicima skrenu pažnju sa platforme YouTube, iz kompanije Facebook su nedavno predstavili aplikaciju Facebook Creator, koja sadrži alate za emitovanje video sadržaja uživo, ažuriranje opcije Stories, te mogućnost komuniciranja sa korisnicima u okviru nekoliko Facebook-ovih platformi.

PCPress.rs Image

Nova opcija je, u stvari, dopunjena verzija aplikacije Facebook Mentions, pa se u App Store-u još uvek može naći pod tim imenom. Facebook Creator uključuje nekoliko specijalnih opcija za Facebook Live, te će korisnici moći da naprave posebne uvodne i završne delove za video sadržaje koje budu emitovali, a koji će, na primer, služiti da se pre svakog sadržaja predstavi korisnik, te ono čime se bavi. Tu su i interaktivni stikeri, te specijalno dizajnirani okviri za video sadržaje. Korisnici će preko aplikacije moći da snimaju, te obrađuju fotografije, da bi ih objavili u okviru Facebook Stories-a.

Još jedna zanimljiva opcija je ona koja se tiče komunikacije između korisnika, budući da u okviru aplikacije postoji objedinjeno sanduče koje sakuplja komentare sa Facebook-ove platforme, te Instagram-a, kao i poruke koje korisnik dobija preko Messenger-a, što će bitno olakšati upravljanje nalozima na različitim platformama, budući da će obaveštenja o svim aktivnostima biti dostupna u okviru jedne aplikacije.

Pročitajte i:  Meta planira da smanji troškove za 10% ili više narednih meseci

PCPress.rs ImageAplikacija je već dostupna za iOS uređaje, a verzija za Android se očekuje u sledećih nekoliko meseci.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,