Top50 Glas publike

Facebook gasi Moments foto aplikaciju

Da li koristite Facebook Moments, aplikaciju za manipulisanje i deljenje vaših fotografija sa društvenih mreža? Ako ste odgovorili negativno, vaše mišljenje se poklapa sa većinom korisnika Facebook-a. Upravo to je i razlog zašto je ova kompanija najavila gašenje Moments aplikacije, a taj trenutak desiće se 25. februara.

PCPress.rs Image

Ukoliko ste, pak, njen redovni korisnik i želite da sačuvate kolekcije fotografija, možete da odete na ovu lokaciju najkasnije do maja 2019. godine, kako biste eksportovali fotografije i video snimke u privatni Facebook album ili ih preuzeli na lokalni računar.

Gašenje ove aplikacije ne znači da Facebook odustaje od „čuvanja vaših memorija“. Postoje različiti drugi načini za to. Ali ovo može da znači da Facebook odustaje od direktne borbe sa najvećim konkurentom – Google Photos, koji nudi slične opcije. Takođe, ovo ukazuje i na problem koji se ponavlja kod Facebook-a – teškoće da privoli korisnike da upotrebljavaju aplikacije koje nisu deo core sistema ove društvene mreže. Statistike pokazuju da se najviše upotrebljavaju glavna Facebook aplikacija i Messanger, a kako stvari stoje, teško da će se nešto promeniti u budućnosti po tom pitanju.

Pročitajte i:  Kako sakriti Memories u Google Photos

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,