Plazma

Facebook i Intel otkazali učešće na MWC u Barseloni

Kompanije Facebook i Intel poslednje su u nizu koje su otkazale učešće na najvećoj svetskoj smotri mobilne telefonije, MWC Barselona 2020. Pre njih, to su učinile i Amazon, LG Electronics, Ericsson i mnoge druge.

Facebook i Intel otkazali MWC

Korona virus preti otkazivanju MWC sajma

Španski mediji izveštavaju da će organizaciono telo GSMA, koje inače organizuje MWC sajam, u petak održati sastanak o tome da li da se u potpunosti otkaže ovaj događaj. Korona virus do sada je zarazio više od 45.000 ljudi, a umrlo je 1.115. Zbog svega ovoga, ali i dokazanih slučajeva zaraze u 27 zemalja sveta, organizatori ovog ogromnog sajma koji okuplja preko 100.000 posetilaca razmatraju da li da se sajam otkaže.

Iako to u prvom trenutku nije bio slučaj, GSMA trenutno ipak razmatra da li da odustane od sajma, jer su učešće otkazale sledeće kompanije: Amazon, Facebook, Intel, LG Electronics, Ericsson, Sony, Nvidia i mnogi drugi. Drugi veliki brendovi rekli su da razmišljaju o nedolasku na sajam. Iz ove organizacije naveli su da neće javno komentarisati sve ono što će biti na sastanku u petak.

Pročitajte i:  Intel napreduje kako bi predstojeći čipovi bili brži i jeftiniji

facebook odustao od mwc zbog korona virusa

Povukli se i Vivo i TCL

Kineski proizvođač mobilnih telefona Vivo, koji je planirao da kao i svake godine predstavu paletu svojih novih proizvoda na ovom sajmu, najavio je jutros da se povlači, izjavivši da su “zdravlje i bezbednost njihovih zaposlenih i javnosti njihov glavni prioritet.” TCL, takođe velika kineska kompanija, najavila je da otkazuje svoj najveći događaj za novinare na sajmu, ali da će održati “privatne brifinge” i da će ostati kao izlagač na sajmu.

Ostaje da se vidi kako će iz same organizacije reagovati na sva ova otkazivanja, i da li će sajam uopšte biti organizovan. Ono što je sigurno jeste da će Barselona kao grad imati velike gubitke, pogotovo u hotelijerstvu, uslužnim delatnostima i mnogim drugim.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,