TrendMicro

Facebook ima novu aplikaciju za podsticanje pozitivnog ponašanja

Facebook je kupio novu aplikaciju koja je dizajnirana tako da podstiče pozitivne akcije na internetu, a tako što omogućava korisnicima da jedni drugima anonimno šalju pozitivne komentare. Aplikacija nosi ime tbh (to be honest), te ohrabruje korisnike da budu ljubazni prema prijateljima preko poruka i posebno kreiranih anketa.

PCPress.rs Image

Aplikacija tbh je lansirana pre nešto više od dva meseca, a za to vreme ju je na svoje uređaje preuzelo više od pet miliona korisnika. Ispostavilo se da je najpopularnija među tinejdžerima, a za slanje unapred napisanih komplimenata u obliku odgovora na pitanja poput “Ko ima najlepši osmeh?” ili “Ko te najviše zasmejava?”. Iz kompanije su izjavili da su korisnici poslali više od milijardu poruka preko ove aplikacije samo u prethodne dve nedelje.

Facebook je kupio tbh, koji je dizajniran kao protivotrov za online nasilje, za nepoznatu sumu, a kao deo plana da smanji negativna ponašanja na ovoj mreži, koja su proteklih godina u porastu. Stručnjaci kažu da bi ova aplikacija mogla da pomogne u formiranju jačih veza među korisnicima, te u oporavku od različitih mentalnih poteškoća, poput depresije.

Pročitajte i:  Facebook ima alat za brisanje vašeg broja telefona iz svoje baze podataka: Kako to funkcioniše?

Budući da se nove internet generacije fokusiraju na komunikaciju, sledeći veliki korak bi mogao da bude pronalaženje načina za zadovoljavanje emotivnih potreba korisnika, a početak toga bi moglo da bude upravo podsticanje pozitivnog ponašanja.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,