Top50 Glas publike

Facebook kreira blockchain diviziju

Nekoliko izvora je potvrdilo da Facebook planira sopstvenu blockchain diviziju, a kao deo šire reorganizacije. Potez je usledio četiri meseca nakon što je izvršni direktor kompanije – Mark Zuckerberg – u jednom postu napisao da želi da kompanija detaljnije istraži pozitivne i negativne aspekte kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Iz kompanija nema detaljnijih objava o pomenutoj diviziji, ali se već zna da će njome upravljati David Marcus, koji je prethodno bio potpredsednik Messenger odeljenja. Marcus, nekadašnji izvršni direktor PayPal-a, napisao je u svom postu da nakon četiri godine koje je proveo unapređujući Messenger sada formira malu grupu čiji će glavni zadatak biti da istraži najbolje načine za implementaciju blockchain tehnologije na Facebook, te da kreću od nule. Facebook blockchain timu će se pridružiti i Kevin Weil, koji je do sada bio potpredsednik Instagram odela, a nije poznato koja će se imena naći na preostalim pozicijama.

PCPress.rs Image

Reorganizacija u okviru kompanije Facebook dolazi mesec dana nakon što je Zuckerberg svedočio pred Kongresom u vezi sa Cambridge Analytica skandalom, te pet meseci nakon što je obećao da će „da popravi“ Facebook, što je bio deo njegove novogodišnje odluke. Potez bi svakako mogao da izazove novo interesovanje regulatornih tela, budući da pojedini kongresmeni nisu razumeli ni mnogo jednostavnije tehnologije od one koju nudi blockchain.

Pročitajte i:  Veli – podrška kripto investitorima kroz mentorstvo i automatizaciju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,