TrendMicro

Facebook lansira sve-u-jednom gejming aplikaciju

Najveća društvena mreža na svetu objavila je svoje planove da izbaci novu aplikaciju koja je fokusirana na gejming, objavio je The New York Times.  Aplikacija je isprva trebala biti objavljena u junu, ali se ipak požurilo sa objavom i sada će biti na Android telefonima 20. aprila.

PCPress.rs Image

Sve za gejming

Nova aplikacija, cilja 700 miliona mesečno aktivnih korisnika Facebook-a koji su uključeni u gejming sadržaj ove mreže, a imaće veliki fokus na strimerima, bilo da ih gledate ili sami strimujete svoj sadržaj – zahvaljujući “Go Live” opciji koja olakšava da strimuju svoje igre na mobilnim uređajima. Takođe će vam olakšati igranje Facebook igara.

Aplikacija takođe omogućava korisnicima da pristupe gejmerskim zajednicama i grupama, tako da ukoliko koristite Facebook da bi bili u toku sa raznim igrama. Primera radi, recimo da vas zanima Animal Crossing igra koja je sad aktuelna – ova aplikacija je, između ostalog, tu da posluži i kao alternativa zvaničnoj aplikaciji.

Na početku neće biti oglašavanja. Umesto toga, aplikacija će zarađivati novac od sistema “zvezdica”, što znači da će gledaoci moći da “časte” strimere, od čega će Facebook uzimati deo.  Posle lansiranja Android aplikacije, nedugo zatim biće izbačena i iOS aplikacija za Apple uređaje.

Izvor: gamespot

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,