Ikotek

Facebook lansirao jednostavniju Messenger aplikaciju

Prvobitno imenovan F8, Messenger 4 sada stiže na sve kompatibilne uređaje. Nova verzija aplikacije obećava pojednostavljeno iskustvo, te se fokusira na najvažnije opcije koje se najčešće koriste.

PCPress.rs Image

Samo tri od devet tabova koji su činili osnovu Messenger aplikacije ostaju u novoj verziji, pa su u centru Chats, People i Discover. Ipak, nijedna od opcija koje su nudili ostali tabovi nije uklonjena, te aplikacija ne gubi na funkcionalnosti. Pored toga, Messenger 4 nudi i nove opcije, poput one koja služi za personalizovanje komunikacije, a uz pomoć ažuriranja koje omogućava prilagođavanje prozorčića za razgovore preko menjanja pozadinskih boja koje dolaze u još više nijansi. Boje mogu da se menjaju, te da se primenjuju u više prozora za komunikaciju, sa idejom da onaj koji komunicira što bolje ilustruje kako se oseća.

PCPress.rs Image

U kompaniji Facebook pretpostavljaju da bi ovaj stepen evolucije mogao da zbuni neke korisnike, pa će se promene primenjivati postepeno tokom narednih nedelja. Pored toga, Facebook je obećao još novih opcija za Messenger, uključujući i Dark Mode, te drugačiji interfejs.

Pročitajte i:  Meta zadirkuje novim alatima za uređivanje sa AI koji dolaze na Facebook i Instagram 

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,