ePlaneta

Facebook lansirao Messenger Rooms kao alternativu Zoom-u i FaceTime-u

Facebook je vrlo zauzet u vreme karantina, pa tako sada objavljuje još jednu novu aplikaciju. Kako bi bio konkurentan u društvu popularnih aplikacija za video pozive, poput Zoom-a, Group FaceTime-a, Skype-a i Houseparty aplikacije i drugih, predstavio je Messenger Rooms.

PCPress.rs Image

“Od danas na telefonima i PC računarima, možete pokrenuti video čet sobu, koju vaši prijatelji mogu da otkriju u odeljku iznad News Feed-a ili će Facebook obaveštenja automatski poslati vašim najbližim prijateljima. Takođe možete da pozovete prijatelje po želji ili podelite link ka vašem “Room-u sa bilo kim.”, stoji u saopštenju kompanije.

Lako i brzo povezivanje

Za sada, mogućnosti su prilično ograničene u odnosu na Zoom ili čak FaceTime. Međutim, to će se vremenom promeniti. Rooms će stići na Instagram, WhatsApp i Portal u budućnosti. Za sada je moguće da se do 8 ljudi uključi u razgovor, aku će taj broj biti proširen na 50 u narednim nedeljama. Takođe, uskoro će korisnici moći da sami prave i uključuju se u Rooms kroz Instagram, WhatsApp ili Portal. Isto tako, moći će da im se pristupi kroz web pretraživač bez naloga, kao i kod drugih konkurentskih proizvoda.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Sledeći put kada pogledate vaš uređaj, potražite ovo unapređenje. Za sada je ubačeno u svega nekoliko zemalja, ali će se taj broj brzo povećati.

https://twitter.com/Facebook/status/1253756821526863872?s=20

Istini za volju, za razliku od Group FaceTime ili čak WhatsApp-a, Messenger Rooms nema enkripciju, prenosi The Verge.

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,