Facebook Libra projekat dobio još jednog člana

Britanski startap koji se bavi novčanim transakcijama – Checkout.compridružio se Libra projektu, a kako bi se udruženim snagama približili zamišljenoj digitalnoj valuti, koja se polako pretvara u još jedan servis za novčane transakcije.

PCPress.rs Image

Najpre pad, pa porast podrške

Nakon što je 2019. godine privukla veliku pažnju, Facebook Libra se, kako tvrde eksperti, polako pretvara u „još jedan PayPal“. Radi se o tome da je kompanija Facebook najavila nove momente u okviru ovog projekta, a koji menjaju sudbinu Libra valute. Checkout.com je tako prva kompanija ovog tipa koja se pridružila projektu od kada su ga napustili giganti Visa, MasterCard i Stripe, a nakon problema koji su se pojavili u oktobru 2019. godine.

Poslednjih dana su i druge kompanije oglasile svoju podršku ovom projektu, a poput e-commerce giganta Shopify, neprofitne organizacije Heifer International , te kripto-berze  Tagomi.

PCPress.rs Image

Facebook je Libra projekat prvi put predstavio u junu 2019. godine, a projekat je brzo privukao pažnju regulatornih tela širom sveta, te se pojavila zabrinutost da bi nova valuta mogla ozbiljno da ugrozi finansijski sistem, i postane konkurencija zvaničnim fizičkim valutama. Promene koje su nedavno napravljene zamišljenu kriptovalutu pretvaraju u još jedan servis za novčane transakcije, pa zakonodavci mogu da odahnu, posebno oni koji su se bojali toga da bi nova kriptovaluta mogla da konkuriše američkom dolaru.

Pročitajte i:  Meta se zatvara u Turskoj

Ipak, još uvek nije sigurno hoće li promene uticati na to da regulatori na Libra projekat gledaju sa više blagonaklonosti, ali je jasno da se i druge kompanije ponovo interesuju za Libra-u.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: