Facebook Libra projekat dobio još jednog člana

Britanski startap koji se bavi novčanim transakcijama – Checkout.compridružio se Libra projektu, a kako bi se udruženim snagama približili zamišljenoj digitalnoj valuti, koja se polako pretvara u još jedan servis za novčane transakcije.

PCPress.rs Image

Najpre pad, pa porast podrške

Nakon što je 2019. godine privukla veliku pažnju, Facebook Libra se, kako tvrde eksperti, polako pretvara u „još jedan PayPal“. Radi se o tome da je kompanija Facebook najavila nove momente u okviru ovog projekta, a koji menjaju sudbinu Libra valute. Checkout.com je tako prva kompanija ovog tipa koja se pridružila projektu od kada su ga napustili giganti Visa, MasterCard i Stripe, a nakon problema koji su se pojavili u oktobru 2019. godine.

Poslednjih dana su i druge kompanije oglasile svoju podršku ovom projektu, a poput e-commerce giganta Shopify, neprofitne organizacije Heifer International , te kripto-berze  Tagomi.

PCPress.rs Image

Facebook je Libra projekat prvi put predstavio u junu 2019. godine, a projekat je brzo privukao pažnju regulatornih tela širom sveta, te se pojavila zabrinutost da bi nova valuta mogla ozbiljno da ugrozi finansijski sistem, i postane konkurencija zvaničnim fizičkim valutama. Promene koje su nedavno napravljene zamišljenu kriptovalutu pretvaraju u još jedan servis za novčane transakcije, pa zakonodavci mogu da odahnu, posebno oni koji su se bojali toga da bi nova kriptovaluta mogla da konkuriše američkom dolaru.

Pročitajte i:  Mastercard Fintech Engage: Atina domaćin drugog po redu događaja Evropske inicijative za FinTech kompanije

Ipak, još uvek nije sigurno hoće li promene uticati na to da regulatori na Libra projekat gledaju sa više blagonaklonosti, ali je jasno da se i druge kompanije ponovo interesuju za Libra-u.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,