Facebook Live dozvoljava strimovanje PC igara

Facebook želi svoj deo gejmerskog kolača, a poput platformi Twitch i YouTube, te je kompanija najavila novi softverski paket koji bi trebalo da olakša uživo strimovanje video-igara.

PCPress.rs Image

Opcija je najavljena 19. marta na Konferenciji za developere video-igara u San Francisku, a u vezi je sa dostignućima do kojih se došlo u okviru opcije Facebook Live. Namenjena je pre svega profesionalnim gejmerima, koji će moći da unovče ono što budu strimovali. Facebook je još 2016. godine kompaniji Blizzard games omogućio strimovanje uživo, a preko platforme Live. Iz toga se rodila ideja o novoj opciji, te onima koji budu strimovali gejming sadržaje neće biti potreban dodatni hardver ili softver kako bi svoje live sadržaje plasirali u okviru Facebook platforme. Da bi privukao publiku, te joj skrenuo pažnju sa Twitch-a, Facebook planira da uvede i sistem nagrađivanja, zahvaljujući kojem će oni koji budu gledali Live gejming sadržaje moći da osvoje beneficije, te ih iskoriste u okviru igara koje sami budu igrali.

PCPress.rs Image

Jasno je da se oni koji provode sate gledajući ovakve sadržaje na Twitch-u, te YouTube-u, neće lako odlučiti za promenu platforme, budući da su već puno uložili u sadržaje na pomenutim platformama. Ta ulaganja mogu da budu novčana, a preko pretplata na određene kanale i sadržaje, te kulturološka, budući da već postoji određena tradicija Live strimovanja na platformama koje se time bave neko vreme.

Pročitajte i:  Humankind: Sudbina civilizacije u video igrama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,