BIZIT 2022

Facebook menja svoj izgled od septembra

Svaka društvena mreža tokom vremena evoluira, prilagođava se potrebama korisnika i napreduje. Uglavnom su svima najvidljivije promene one koje se dešavaju na korisničkom interfejsu. U tom smislu, Facebook, kao najveća društvena mreža na svetu već deset godina, redovno dobija svoja ažuriranja, kako bi se korisničko iskustvo poboljšalo. Od septembra, po najavama prvog čoveka kompanije Facebook, ova društvena mreža dobiće potpuno novi izgled.

facebook dobija novi izgled

Novi standard za sve korisnike

Prošlo je više od godinu dana od kako je Mark Zuckerberg prvi put pokazao novi izgled Facebooka, ali uskoro će to biti jedina verzija web sajta za korisnike računara. Novi izgled je postao standard od maja, međutim, korisnici su mogli da biraju da li žele da koriste nov interfejs ili da zadrže stari. Uskoro će svi morati da pređu na korišćenje novog UI-a. Korisnici su već počeli da dobijaju obaveštenja o novim promenama, i kako će u septembru klasični izgled Facebooka biti zamenjen novim, a da popularna plava tema odlazi u zaborav. Sve ovo desiće se postepeno od 1. septembra.

Pročitajte i:  Old School Facebook favorizuje prijatelje i porodicu

Dizajneri i inženjeri su pre nekoliko meseci su objasnili zašto su želeli promenu. Stagnacija koja je prethodila promenama desila se u trenucima dok se Facebook fokusirao na mobilne telefone, dovela je do potrebe da se nešto drastično promeni. Sada je kompanija spremna da se fokusira da donosi unapređenja u svim segmentima. Prošle nedelje Facebook je najavio integraciju chata sa Instagrama, Facebooka i WhatsAppa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: