Facebook Messenger dobija poboljšanja Dark Mode-a 

Korisnici Android aplikacije Facebook Messenger su od 2019. mogli da promene UI iz Light Mode-a u Dark Mode.

PCPress.rs Image

Ažuriranje će uskoro biti široko dostupno

Dark Mode pretvara uobičajeni crni otisak na beloj pozadini u beli otisak na crnoj pozadini i može smanjiti naprezanje očiju korisnika tokom noći ili u mračnoj prostoriji. Pored toga, Dark Mode može produžiti životni vek baterije na telefonima koji imaju OLED panel, jer OLED-u nije potrebno zasebno pozadinsko osvetljenje – da bi se stvorila crna boja na OLED ekranu, piksel je isključen.

Budući da isključeni piksel ne crpi energiju iz baterije, upotreba Dark Modea za stvaranje crne pozadine trebalo bi da omogući vašem telefonu da radi malo duže. Prema korisniku Reddit-a, Facebook testira novu postavku Dark Mode za Facebook Messenger koju već nude mnoge aplikacije i koja sledi sistemski settings vašeg telefona. Dakle, umesto da imate na raspolaganju samo dve opcije (Off i On), nakon što se ažuriranje u potpunosti proširi, postojaće i treća opcija koja se zove System. Kada je ta postavka omogućena, Facebook Messenger će slediti settingskoju ste postavili za Android OS na svom telefonu.

Facebook trenutno testira ovu funkciju, a nadogradnja na serveru donosi je ograničenom broju Android korisnika. Nakon faze testiranja, ažurirana podešavanja Dark Modea trebalo bi da budu dostupna svim korisnicima Facebook Messenger-a sa Android verzijom aplikacije. Treba napomenuti da je ova funkcija već dostupna u iOS verziji aplikacije. Podešavanje sistema je za one koji vole da se prebacuju između Light Mode i Dark Mode tako, da korisnik može da pređe sa Light Mode na Dark Mode i nazad, bez potrebe da posebno menja režim Facebook Messengera.

 

Izvor: Phonearena

Facebook komentari: