TrendMicro

Facebook Messenger: Pop-up protiv prevare

Facebook planira da prevarantima dodatno oteža život, te na taj način zaštiti potencijalne žrtve. U pitanju je nova opcija za Messenger, koja funkcioniše kao pop-up upozorenje u okviru aplikacije, a aktivira se kada korisnik pokuša da pošalje poruku nekome ko je već označen kao prevarant.

PCPress.rs Image

Sigurnosno obaveštenje

Planirano je da se traga za potencijalno opasnim porukama koje stižu od onih koji nisu među Facebook kontaktima, a cilj je da se prevare prepoznaju na vreme. Pored toga tu su i obaveštenja za maloletnike, koja će dobijati u slučajevima kada im u inbox stigne poruka od neke odrasle osobe koju ne poznaju. Takva upozorenja edukuju mlade, te ističu opasnosti od komunikacije sa nepoznatima, što bi trebalo da ih zaštiti od potencijalno opasnih namera malicioznih stranaca.

PCPress.rs Image

Messenger će izdvajati i one poruke koje dolaze od stranaca koji pokušavaju da imitiraju neki od naloga koji se nalazi među Facebook prijateljima potencijalne žrtve, a korisnike će u tim slučajevima obaveštavati da onaj sa kojim komuniciraju pokušava da se predstavi kao neko koga poznaju. Krađa identiteta je dugo među omiljenim strategijama prevaranata, a očekuje se da nova funkcija umanji dramu, te poboljša bezbednost korisnika.

Pročitajte i:  Twitter alternative za Musk-averse

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,