Top50 Glas publike

Facebook Messenger ranjivost otkrivala privatne poruke korisnika

Sigurnosni eksperti su pre oko godinu dana otkrili Facebook Messenger ranjivost koja je hakerima omogućavala da dođu do privatnih poruka korisnika, te kontakata sa kojima komuniciraju preko ovog servisa. Informacije o ranjivosti su kompaniji Facebook prosleđene u novembru 2018, te je nakon toga primenjena zakrpa koja je uklonila problem.

PCPress.rs Image

Hakeri su mogli da preko pretraživača dođu do informacija o tome sa kojim Facebook kontaktima neki korisnik najviše komunicira, a eksperti su utvrdili da napadači nisu bili u mogućnosti da dođu do drugih informacija. Korisnici su postajali ranjivi nakon što bi posetili neki maliciozni web-sajt preko Chrome pretraživača dok su ulogovani na Facebook. Problem je tako postao deo niza bezbednosnih skandala zbog kojih je Facebook bio u fokusu u poslednje vreme, te bi odluka da se Messenger, WhatsApp i Instagram spoje u jednu platformu za komuniciranje trebalo da, kako tvrde iz kompanije, poboljša bezbednost podataka.

PCPress.rs Image

Bezbednosni eksperti ističu da se napadi koji dolaze od ovakvih ranjivosti još uvek zanemaruju, te da se, dok Facebook i Google sve uspešnije rešavaju ove probleme, ostatak industrije njima još uvek ne bavi. Ističe se da bi ova vrsta napada mogla da postane uobičajena tokom 2019. godine, budući da ne ostavlja trag, te napadače štiti od otkrivanja.

Pročitajte i:  Google menja način funkcionisanja Androida u Indiji

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,